1. MIJN STAD. Volksfiguur Paul Berlamont uit Izegem: “Goede herinneringen aan het Lourdesgrotje bij de kerk”
  PREMIUM
  Izegem

  MIJN STAD. Volksfi­guur Paul Berlamont uit Izegem: “Goede herinnerin­gen aan het Lourdes­grot­je bij de kerk”

  Hij groeide op in Izegem, was er zelf ooit burgemeester voor één dag en baatte er door de jaren heen meerdere cafés uit. Er zijn dan ook maar weinigen die beter de hartslag van de Pekkerstad kennen dan volksfiguur Paul Berlamont (79). De bekende snor neemt ons mee naar zijn favoriete plekken, van het Sint-Pietersstraatje tot de Lourdesgrot, en blikt terug op zijn mooiste moment, de dag dat hij even de burgemeesterssjerp mocht omgorden.
 1. Vivesstudenten maken alcoholische wortelcocktail ‘Karrot Genot’ uit reststroom: “Te veel worteltjes worden afgekeurd omwille van hun vorm”
  Roeselare

  Vivesstu­den­ten maken alcoholi­sche wortelcock­tail ‘Karrot Genot’ uit reststroom: “Te veel worteltjes worden afgekeurd omwille van hun vorm”

  Zes studenten agro- en biotechnologie van VIVES campus Roeselare ontwikkelden een alcoholische wortelcocktail die ze op de markt brengen onder de noemer ‘Karrot Genot’. De studenten willen daarmee de grote reststroom van de voedingsindustrie aankaarten. “in België, Nederland en het westen van Duitsland worden er elk jaar 318.000 ton wortelen weggegooid.”
 1. Marie-Louise (20) is beste commis van België: “Enorm goed op elkaar ingespeeld”
  PREMIUM
  Izegem

  Ma­rie-Loui­se (20) is beste commis van België: “Enorm goed op elkaar ingespeeld”

  Marie-Louise Desplenter (20) mag zich voortaan de beste keukencommis van ons land noemen. Tijdens de 70ste editie van de prestigieuze kookwedstrijd Eerste Kok van België van Club Prosper Montagné vormde de Izegemse een team met chef Piet Vande Casteele uit Deinze. Dat ze een goed team vormen, blijkt uit de resultaten, want beide gingen in hun categorie met de titel aan de haal en dat is uitzonderlijk. “En zeggen dat we elkaar maar twee maand kennen”, aldus de jongedame.
 2. Izegem stelt bouw nieuwe Cultuurfabriek uit: “Door hoge energie- en bouwkosten moeten we keuzes maken”
  PREMIUM
  Izegem

  Izegem stelt bouw nieuwe Cultuurfa­briek uit: “Door hoge energie- en bouwkosten moeten we keuzes maken”

  Het stadsbestuur van Izegem bergt zijn plannen voor de bouw van een nieuwe Cultuurfabriek tijdelijk op. Door de hogere bouw- en energieprijzen moet de stad keuzes maken en dus komt er deze legislatuur geen nieuwe thuis voor kunstacademie Art’Iz, het stadsarchief, de heemkring en bibliotheek op de site Baertshof. De bouw van een nieuwe evenementenhal staat wel nog op de planning.
 1. CM verspreidt 400 vlaggetjes in Roeselaars straatbeeld op Black Friday: “Liever inzetten op attent zijn dan op spullen kopen”
  Roeselare

  CM verspreidt 400 vlaggetjes in Roeselaars straat­beeld op Black Friday: “Liever inzetten op attent zijn dan op spullen kopen”

  Wie vandaag door Roeselare wandelde is het misschien al opgevallen. Op tientallen plaatsen in de stad hangen vlaggetjes waarbij de tekst ‘Black Friday’ vervangen wordt door ‘Rak Friday’. Het gaat om een actie van Gezonde Buurt met de steun van de Stad, waarmee opgeroepen wordt tot Random Acts of Kindness - willekeurige onbaatzuchtige daden.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Dag van de Wetenschap, een populaire lichtjeswandeling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally: onze weekendtips voor Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Dag van de Wetenschap, een populaire lichtjes­wan­de­ling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally: onze weekend­tips voor Zuid-West-Vlaanderen

  Buiten België-Marokko zondag om 14 uur op het WK in Qatar nog geen andere plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Onze redactie zet je op weg met vijf leuke weekendtips voor zaterdag 26 en zondag 27 november in Zuid-West-Vlaanderen: van de Dag van de Wetenschap in vier steden en gemeenten, een populaire lichtjeswandeling, smullen van stoofvlees of witloof tot de Historic Rally in en rond Ieper: voor ieder wat wils!
 2. Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmarkten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmark­ten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten 17 kerstmarkten op in het zuiden van West-Vlaanderen om helemaal in de kerststemming te komen.
 1. Roeselare viert kerst met rolschaatspiste, carrousel, reuzenrad, 3 weken live radio en... Niels Destadsbader
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselare viert kerst met rolschaats­pis­te, carrousel, reuzenrad, 3 weken live radio en... Niels Destadsba­der

  Het stadsbestuur en Radio 2 bundelen de krachten om van Roeselare de gezelligste kerststad van Vlaanderen te maken. De radiozender strijkt van 10 tot 31 december neer op de Grote markt waar een gezellig kerstdorp, inclusief rolschaatspiste, paardencarrousel en reuzenrad, wordt neergepoot. Maar bovendien zullen ze er ook drie weken live radio maken met als apotheose tijdens de laatste week van dit jaar de Radio 2 Top 2000 die gepaard gaat met optredens van tal van bekende artiesten.