Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wat is nu precies het probleem in Palestina?

Het is opnieuw zeer onrustig op de grens tussen Gaza en Israël. Gisteren kwamen zeker 58 Palestijnen om het leven bij opstanden, en vandaag zijn er overal stakingen uitgebroken. De aanleiding voor de opwelling van geweld is de viering van 70 jaar Israël en de verhuis van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem. Om het conflict ten volle te begrijpen moeten we 70 jaar terug in de tijd, een kleine geschiedenisles.

14 reacties

 • P Van Haute

  4 jaar geleden
  Probleem vuile politiek , geld,macht en gelovigen die een eigen boekje hebben. Schaf die af en men vecht voor iets anders,intussen sterft de wereld.
 • Kevin Cannoot

  4 jaar geleden
  Rond 600 werd het veroverd door de islamitische Arabieren. In 1516 een zoveelste verovering door de Turken. De oorspronkelijke bewoners voor Christus waren de Filistijnen. Het woord Palestina is van Griekse oorsprong.
 • Murat Gozel

  4 jaar geleden
  Het is altijd palestina geweest, uiteindelijk is het opgesplits met andere woorden israel bestond nooit.. dankzij de VN is israel in leven gebracht destijds en nu in het heden is het land een probleem en toch nog mensen die de israeliers gelijk geven en gewoon hun gang laten gaan daar in het midden oosten.. trieste zaak
 • Daan Roos

  4 jaar geleden
  De 6 daagse oorlog is door Israël begonnen : ze noemde dat een "preemptive strike". Want de Arabieren stonden op het punt Israël binnen te vallen. Een ander feit dat Israël goed illustreert is het bombarderen van de USS Liberty. Of het uitmoorden van Deir Yassin enz...
 • Sharon Debeul

  4 jaar geleden
  Die vraag is zelf onnozel om ze te stellen. De Palestijnse Christenen-Moslims-Joden waren de oorspronkelijke inwoners die hun land voor de helft zagen weggeschonken worden voor de Joden uit Europa. Welk volk zou de helft van zijn land graag zien weggegeven worden door een VN die niet eens rekening houd met de grieven van de absolute meerderheid van dat volk.
 1. Geweld in Gaza: Palestijnse baby omgekomen na inademen van traangas, opnieuw hevige protesten verwacht

  Geweld in Gaza: Palestijn­se baby omgekomen na inademen van traangas, opnieuw hevige protesten verwacht

  In Gaza is bij het geweld dat sinds gisteren geëscaleerd is, een Palestijnse baby van acht maanden omgekomen. Het meisje is gestikt nadat Israëlische soldaten traangas hadden afgevuurd. Dat meldt het ministerie van Gezondheid. Minstens 58 mensen zijn gestorven bij de confrontaties tussen Palestijnse manifestanten en Israëlische soldaten, 2.771 anderen zijn gewond geraakt. Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben vandaag al 11 doelwitten van de Palestijnse beweging Hamas aangevallen. "Alle terroristische activiteiten zullen een streng antwoord krijgen", zegt het leger.