De al-Shoruktoren, waar onder meer de bureaus van de Palestijnse televisiezender al-Aqsa in ondergebracht zijn, werd vandaag verwoest bij een Israëlische luchtaanval op Gaza-Stad.
Volledig scherm
De al-Shoruktoren, waar onder meer de bureaus van de Palestijnse televisiezender al-Aqsa in ondergebracht zijn, werd vandaag verwoest bij een Israëlische luchtaanval op Gaza-Stad. © AFP

VS blokkeren gezamenlijke verklaring Veiligheidsraad over oplaaiend geweld tussen Israël en Palestijnen - vrees voor grootschalige oorlog neemt toe

De Verenigde Staten hebben een gemeenschappelijke verklaring van de VN-Veiligheidsraad over het escalerende geweld in het Midden-Oosten geblokkeerd. Volgens diplomaten zien de VS zo’n verklaring niet als bevorderlijk voor een de-escalatie tussen Israëli’s en Palestijnen. De vrees voor een “grootschalige oorlog” in de regio neemt toe.

47 reacties

 • Patrick Pittoors

  3 maanden geleden
  Deze etnische zuivering door Israël moet stoppen. Hoop dat er spoedig een wereldwijde boycot komt tegen Israëlische producten.
 • Eddy DESMET

  3 maanden geleden
  De Israëlische joden zijn absoluut verantwoordelijk voor deze opflakkering van geweld. Door de Palestijnen uit hun woning te zetten en een volkerenmoord op het getouw te zetten, kan men niets anders dan hevig verzet verwachten en dat is nu aan de gang ...
 • Patrick Braekeveldt

  3 maanden geleden
  Los van wie eigenlijk verantwoordelijk is voor de escalatie is het feit dat de Palestijnen reeds decennialang gediscrimineerd en verjaagd worden uit hun woningen en geboortegronden door Israël !
 • hans voet

  3 maanden geleden
  Wat als de Israëlische regering beslist om voor de veiligheid ook alle arabische Israëlieten te neutraliseren ? En zo ook meer plaats te scheppen voor de joodse Israëlieten ?
 • HUGO Wils

  3 maanden geleden
  Nu dat Biden zegt dat Israël het recht heeft zich te verdedigen zijn de MSM stil.Moest Trump zoiets zeggen stond de hele wereld op zijn achterste poten!Human Right Watch publiceerde een rapport waarin de leiders van Hamas verplicht worden de oorlogswetten na te leven en het afvuren van raketten op gebieden waar het Israëlische leger niet aanwezig als illegaal wordt beschouwd volgens het internationaal recht.Amesty Internationaal klaagt ook aan dat Hamas raketten afschiet vanuit burgerwijken!