Een jongetje ziet de rook die het gevolg is van een Israëlische luchtaanval.
Volledig scherm
Een jongetje ziet de rook die het gevolg is van een Israëlische luchtaanval. © AFP

VN veroordeelt buitensporig geweld door Israël

De Verenigde Naties hekelen het buitensporig gebruik van geweld door Israëlische veiligheidstroepen de afgelopen dagen in Oost-Jeruzalem. Ze roepen dinsdag in Genève zowel Israëlische als Palestijnse extremistische groeperingen op om het internationaal humanitair recht te respecteren.

6 reacties

 • jan arnouts

  1 maand geleden
  Buitensporig geweld? Dit is gewoon legitiem terreur! Mensen uit hun huis zetten om daar zionisten te laten intrekken! Terreur van de hoogste schaal en de wereld kijkt toe en laat dit onrecht toe! Van Palestina schiet niks meer over. Stap voor stap worden de Palestijnen weggedreven. Dit is gewoon pure bezetting en terreur op grote schaal. Palestina 4 Ever!
 • FRANS CORNELIS

  1 maand geleden
  Waar en van wie hebben ze het geleerd.
 • Henri Dederen

  1 maand geleden
  Israel kan op basis van haar verworven status na WO 2 zich natuurlijk alles permitteren zonder daarvoor gesanctioneerd te worden. De aangebrachte vernielingen worden nadien dan nog eens extra vergoed door de rest van de (Westerse) wereld.
 • Rudolf Lauwers

  1 maand geleden
  Weer een uitvlucht om eens lekker te dineren, want het blijft het toch bij. Steek één ton springstof onder de Tempelberg en blaas gans het spul op!
 • marc werbrouck

  1 maand geleden
  Niemand durft of wil iets ondernemen tegen het blijkbaar supermachtig Israël. Dat is duidelijk. Verwittigen heeft nooit zin als het over dat land gaat.
 1. VS blokkeren gezamenlijke verklaring Veiligheidsraad over oplaaiend geweld tussen Israël en Palestijnen - vrees voor grootschalige oorlog neemt toe
  47

  VS blokkeren gezamenlij­ke verklaring Veilig­heids­raad over oplaaiend geweld tussen Israël en Palestij­nen - vrees voor grootscha­li­ge oorlog neemt toe

  De Verenigde Staten hebben een gemeenschappelijke verklaring van de VN-Veiligheidsraad over het escalerende geweld in het Midden-Oosten geblokkeerd. Volgens diplomaten zien de VS zo’n verklaring niet als bevorderlijk voor een de-escalatie tussen Israëli’s en Palestijnen. De vrees voor een “grootschalige oorlog” in de regio neemt toe.