VN-medewerker in Gaza barst in tranen uit op televisie

VideoChris Gunness is woordvoerder voor de Verenigde Naties (UNWRA), die in Gaza een aantal scholen en schuilplaatsen beheert. Toen hij voor Al Jazeera de toestand ter plaatse beschreef, vlak nadat er 15 doden vielen toen een school was getroffen door Israëlisch granaatvuur, krijgt hij het te kwaad.

 1. Israël gaat aanval VN-school in Gaza onderzoeken

  Israël gaat aanval VN-school in Gaza onderzoe­ken

  Israël zegt dat het een onderzoek gaat voeren naar de aanval op een school van de Verenigde Naties (VN) in het vluchtelingenkamp Jabaliya, waarbij gisterenmorgen zestien Palestijnse vluchtelingen om het leven kwamen. Israël is ook bereid zich te verontschuldigen 'als het verantwoordelijk blijkt' voor het bombardement, zo deelde een Israëlische regeringswoordvoerder mee tijdens het actualiteitenprogramma Newsnight op de Britse zender BBC.
 2. Alles wat u moet weten over het Palestijnse conflict in 5 vragen
  5 vragen

  Alles wat u moet weten over het Palestijn­se conflict in 5 vragen

  De Israëlische Operation Protective Edge houdt al 23 dagen aan en is daarmee de langstdurende strijd in de Gazastrook. Het geweld kostte al het leven aan meer dan 1.360 Palestijnen (vooral burgers) en 59 Israëliërs (vooral militairen). Raketten worden non-stop afgevuurd op Israël en Gaza wordt aanhoudend belaagd door luchtaanvallen. Een Israëlisch bombardement van een VN-school deed de wereld gisteren huiveren. Maar waar draait al dat geweld nu eigenlijk om, en waarom is het zo moeilijk om tot een wapenstilstand te komen?