Rook in Gaza na Israëlische luchtaanvallen.
Volledig scherm
Rook in Gaza na Israëlische luchtaanvallen. © AFP

VN-gezant: “Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal”

Israël en de islamistische beweging Hamas zijn op weg naar een oorlog op grote schaal. Daarvoor waarschuwt Tor Wennesland, gezant van de Verenigde Naties voor het Midden-Oosten. Hij roept beide partijen op de confrontaties meteen te stoppen. De VN-Veiligheidsraad komt woensdag opnieuw samen voor een spoedvergadering, de tweede in drie dagen, melden diplomatieke bronnen.

10 reacties

 • Raphaël Defour

  1 jaar geleden
  Mensen uit hun huizen verbannen lijkt mij niet het pad naar vrede. Gelukkig hebben wij de sécularisatie omarmd.
 • E VN

  1 jaar geleden
  Het is wel de VN die alles toelaat zoals het nu is. De VN heeft zelf in 1967 de grenzen vastgelegd, maar al sindsdien houdt Israël er zich NIET aan. Integendeel, ze blijven koloniseren en gebieden inpalmen waarop ze nooit recht hadden/hebben. Natuurlijk dat er Palestijns protest is. Israël is het enige land ter wereld dat op zo'n grote en geweldadige schaal, natuurlijk met steun van de VSA, de VN resoluties naast zich neerlegd. Dat zou enig ander land eens moeten proberen.
 • gerrit de vos

  1 jaar geleden
  Geloof,Het begin van het einde
 • ivo torfs

  1 jaar geleden
  De reserves van oorlogwapens waren te groot aan 't worden, dus moet het gebruik gestimuleerd worden.Met dank aan de onzichtbare opstokers.
 • Paul Cabus

  1 jaar geleden
  Hamas vuurt meer dan 1000 raketten af, 2 Israelis gedood. Israelische politie komt tussen bij rellen met enkele honderden Palestijnen, 16 doden. Daar is al 60 jaar een volkerenmoord bezig.