Arbeiders op een werf in de wijk Har Homa.
Volledig scherm
Arbeiders op een werf in de wijk Har Homa. © AP

Vijf Europese landen vragen Israël om af te zien van nederzettingenbeleid

Parijs, Berlijn, Londen, Rome en Madrid dringen er bij Israël op aan om een einde te maken aan zijn nederzettingenbeleid en te stoppen met uitwijzingen in Oost-Jeruzalem. Dat deden ze donderdag in een gezamenlijk communiqué.

5 reacties

 • Lieve Van Tallo

  1 maand geleden
  Berlijn mag zeker een halt toeroepen @Jos het is genoeg geweest dat ze na de holocaust alles naar hun hand willen zetten wat doe ze nu zelf dit is een etnische uitroeiing en dat gaat niemand toestaan. Ze hebben zelf een corrupte leider die denkt dat hij alles mag. Hij moet gestopt worden voor er nog meer bloed wordt vergoten van onschuldigen. Waar gaan ze stoppen niet gaan ze de rest van de wereld ook willen innemen?? Want die zot is goed bezig!
 • Jean West

  1 maand geleden
  Jos Brems Dat moeten er veel landen zwijgen want ze hebben geholpen met deportatie. Dries Dumoulin Heel juist het is na de eerste Wereldoorlog dat ze dit land gestolen hebben met hulp van de Engelsen die toen daar baas waren.
 • Jos Brems

  1 maand geleden
  Alvast Berlijn zou zich beter gedeisd houden in deze zaak, met de geschiedenis van de 20ste eeuw in het achterhoofd.
 • Dries Dumoulin

  1 maand geleden
  Aan de ene kant ze carte blanche geven en ze alle resoluties in de vn mogen negeren en aan de andere kant ze vriendelijk vragen om hun beleid te veranderen tegenover de palestijnen ze zullen rap zijn !! geen enkel land durft repressailes nemen tegen dit land omdat de amerikaanjoodse lobby sterk vertegenwoordigt is in amerika !
 • Vos Francis

  1 maand geleden
  Waarom maar 5 Europese landen? Waar zijn al de andere? Wij moeten allen aan het zelfde zeel trekken.
 1. Liga tegen het antisemitisme veroordeelt Instagrambericht van co-voorzitster Ecolo

  Liga tegen het antisemi­tis­me veroor­deelt Instagram­be­richt van co-voorzit­ster Ecolo

  De Belgische liga tegen het antisemitisme (Ligue Belge contre l'Antisémitisme, LBCA) uit kritiek op een foto die Rajae Maouane, de co-voorzitster van de Franstalige groene partij Ecolo, postte op Instagram. Volgens de organisatie roepen de groenen op die manier op tot "antisemitische haat". Maouane ontkent die beschuldiging, die ingaat tegen haar engagementen binnen de politiek en het verenigingsleven.