President Donald Trump.
Volledig scherm
President Donald Trump. © REUTERS

Trump dreigt financiële steun aan Palestijnen in te trekken

De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter gedreigd om de geldkraan naar de Palestijnse Autoriteit (PA) stop te zetten. Zolang ze niet meewerken aan het bewerkstelligen van vrede met Israël wil Trump geen 'honderden miljoenen' betalen aan de Palestijnen. In Palestijnse kringen luidt het intussen dat er niet zal worden toegegeven aan de "chantage" van Trump.

27 reacties

 • jean petermans

  5 jaar geleden
  één financiële peulschil bedoelt hij,, vgl 35 miljoen dollar, toveren voor Israël jaarlijks tussen de 7 en tien MILJARD dollar zo weet je ook waarom in de VS er niemand president kan worden zonderde steun van de joodse lobby in de VS
 • Marc Haaren

  5 jaar geleden
  Diane B., 't is wel net andersom, bij elke vredesakkoordonderhandeling zijn het de Palestijnen die goede overeenkomsten verworpen. Dit is zo al 5keer geweest. Ze willen maar één ding, de vernietiging van Israël. Als de Palestijnen vrede willen, hebben ze het morgen, als Isreals in t nieuws komt, is het om een reactie op de Palestijnen, anders doen die niets.
 • Marc Haaren

  5 jaar geleden
  Zou beste zijn, dat geld wordt enkel misbruikt, en ze lachen zich daar kapot met die stomme westerlingen die geld geven voor hun verzet.
 • Manu Claes

  5 jaar geleden
  Die man stijgt dagelijks in mijn achting. Misschien nu ook nog de 650 miljoen recupereren op de Zwitserse rekening van Arafats weduwe. De zwakke Europese leiders zullen wel bijpassen en de centen voor de Palestijnse wapens uit onze zakken kloppen.
 • Diane Bernaerts

  5 jaar geleden
  Die vent heeft toch echt wel zijn eigen alternatieve waarheid: de hele wereld weet dat het Israël is dat niet geïnteresseerd is in vrede en dat het Israël is dat alle VN-resoluties aan zijn laars lapt. Voer resolutie 242 uit en er is vrede!