Israëlische soldaten nabij de grens met Gaza.
Volledig scherm
Israëlische soldaten nabij de grens met Gaza. © AP

Toch geen Israëlische grondtroepen in Gazastrook na “communicatiefout”, luchtaanvallen gaan voort

Het Israëlische leger is de Gazastrook gisteravond toch niet binnengetrokken. Dat meldde een woordvoerder van het Israëlische leger vannacht. Diezelfde woordvoerder had eerder op de avond nog bevestigd dat er wel sprake was van een Israëlische grondoperatie in de Gazastrook. Volgens het Israëlische leger was er een “intern communicatieprobleem”. Ondertussen gaan de luchtaanvallen wel onverminderd voort. Ook zou het Israëlische leger afgelopen nacht 160 “luchtvaartuigen” ingezet hebben. 

25 reacties

 • Kai Rombouts

  4 weken geleden
  aan de palestina kenners enkele simpele vragen: wanneer was palestina gesticht ? wat was de hoofdstad van palestina ? wat waren de belangrijkste steden ? noem tenminste 1 palestijnse leider of koning voor Arafat. Hoe heette de palestijnse muntheid? Judea en Samaria staan vol historische joodse bouwwerken, graftombes van aartsvaders, boekrollen in het hebreeuws.. Waar bevinden de palestijnse gebouwen, geschriften of graftombes van beroemde palestijnse leiders zich?
 • Lieve Van Tallo

  1 maand geleden
  Anders moet Poetin ingrijpen als de VN niks doet! Poetin krijgt Netanyahu wel te zwijgen.
 • Joske Vermeulen

  1 maand geleden
  Een 'communicatieprobleem'? Nee hoor, doelbewuste militaire strategie. Door plots een grondoffensief aan te kondigen, heeft het Israëlisch Leger (IDF) ervoor gezorgd dat alle Hamas-leiders hun huizen verlieten om naar hun militaire bases te gaan. Voor het IDF is dat uitstekende informatie voor hun volgende precisiebombardement. Dat Hamas daar kinderen als schild gebruikt, is iets dat de EU nu toch echt moet gaan veroordelen.
 • Ayman Nahle

  1 maand geleden
  Laat 1 ding duidelijk zijn. Het conflict heeft niks met geloof te maken. Het is onderdrukte Palestijnen tegen zionisten, niet joden zoals ze u graag doen geloven. Bewijs, kijk naar protesten in Londen en New York, waar joden en moslims samen protesteerden. Wat de wapens betreft, dit is een volk dat zich verzet met alle beschikbare middelen (vndg gelezen € 100tal/stuk) en steun vn buitenland, verzet waar in het westen nogal makkelijk de term terroristen wordt geplakt.
 • KURT verheyen

  1 maand geleden
  en Biden staat erbij en kijkt ernaar