Palestijnen zoeken beschutting voor de traangasgranaten van Israëlische troepen tijdens gevechten rond de al-Aqsa-moskee.
Volledig scherm
Palestijnen zoeken beschutting voor de traangasgranaten van Israëlische troepen tijdens gevechten rond de al-Aqsa-moskee. © AFP

Tempelberg verboden terrein voor Israëlische politici

Israëlische ministers en parlementsleden mogen voorlopig hun gezicht niet laten zien bij heilige plaatsen op de Tempelberg in Jeruzalem. In een poging de spanningen tussen Israël en de Palestijnen te verminderen, heeft premier Benjamin Netanyahu hen verboden naar die plekken te gaan.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Israëlisch leger doodt twaalfjarige Palestijn
  Israël

  Israëlisch leger doodt twaalfjari­ge Palestijn

  In de buurt van Bethlehem, op de Westelijke Jordaanoever, is bij confrontaties met het Israëlische leger een twaalfjarige Palestijnse jongen gedood. De jongen werd neergeschoten in de borststreek. Dat gebeurde tijdens een schermutseling in het vluchtelingenkamp Aida. Het is al de tweede Palestijnse tiener in 24 uur tijd die op de Westelijke Jordaanoever door Israëlische soldaten werd gedood, nadat eerder ook een achttienjarige jongeman was bezweken.