De premier van Israël Yair Lapid (links) en Mahmoud Abbas, de president van Palestina (rechts).
Volledig scherm
De premier van Israël Yair Lapid (links) en Mahmoud Abbas, de president van Palestina (rechts). © ANP / EPA, REUTERS

Telefoongesprek tussen Israëlische premier en Palestijnse president: eerste gesprek sinds jaren

Yair Lapid, de nieuwe premier van Israël, en Mahmoud Abbas, de president van Palestina, hebben met elkaar getelefoneerd, voor het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden volgende week. Het zou gaan om het eerste gesprek tussen Abbas en een Israëlische regeringsleider sinds jaren, aldus berichten in de media.

 1. Blinken noemt tweestatenoplossing enige optie in Israël: “Palestijnen verdienen staat”
  6

  Blinken noemt tweestaten­op­los­sing enige optie in Israël: “Palestij­nen verdienen staat”

  Een tweestatenoplossing met een apart land voor Israëliërs en een land voor Palestijnen is volgens de Verenigde Staten de enige oplossing voor het conflict. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei dat vandaag na een "productieve dag" in Jeruzalem en Ramallah. Hij wil de Palestijnen "nieuw optimisme" geven in afwachting van de staat "die ze verdienen". Blinken wil ook het consulaat in Jeruzalem heropenen.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Scholz kritisch voor Palestijnse president Abbas na ‘Holocaust-uitspraak’ tegen Israël

  Scholz kritisch voor Palestijn­se president Abbas na ‘Holocaust-uitspraak’ tegen Israël

  De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft woensdag gezegd dat de Holocaust “de meest gruwelijke misdaad uit de moderne geschiedenis” is. Dat schrijft het Palestijns persagentschap Wafa. Dinsdag had Abbas tijdens een persconferentie in Berlijn het land Israël verweten al “vijftig holocausts” te hebben gepleegd tegenover Palestijnen. Daar kwam kritiek op, onder meer van bondskanselier Olaf Scholz.