Roger Waters (Pink Floyd) en Dennis Banks, mede-oprichter van de American Indian Movement, tijdens de persconferentie in Brussel.
Volledig scherm
Roger Waters (Pink Floyd) en Dennis Banks, mede-oprichter van de American Indian Movement, tijdens de persconferentie in Brussel. © EPA

Russell tribunaal over Palestina wil dat Internationaal Strafhof tussenkomt

Het Russell Tribunaal over Palestina (RToP) wil dat het Internationaal Strafhof de misdaden begaan door Israël onderzoekt. Dat blijkt uit de conclusies van het Tribunaal in Brussel. Eén van de initiatiefnemers van het RToP was de Franse diplomaat Stéphane Hessel, die vorige maand op 95-jarige leeftijd is overleden.

  1. Opnieuw raketten afgevuurd op Israël, tunnelnetwerk van Hamas gebombardeerd

    Opnieuw raketten afgevuurd op Israël, tunnelnet­werk van Hamas gebombar­deerd

    Na meer dan acht uur van rust is donderdag opnieuw een raketalarm afgegaan in de Israëlische steden aan de grens met de Gazastrook. Eerder, omstreeks 01.00 uur ‘s nachts, hadden Palestijnse militanten een raket in de richting van Israël afgevuurd. Het Israëlische leger heeft ‘s nachts opnieuw doelen aangevallen van de militante Palestijnse organisatie Hamas, die de plak zwaait in de Gazastrook, waaronder het wijdverbreide tunnelnetwerk. Een hooggeplaatst lid van Hamas sluit een spoedig staakt-het-vuren echter niet uit. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, heeft donderdag zijn solidariteit betuigd aan Israël en heeft ook opgeroepen tot een staakt-het-vuren. De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (VN) belegt op 27 mei een bijzondere vergadering over het Israëlisch-Palestijns conflict.