De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en Sheikh Mohammed Bin Zayed, kroonprins van Abu Dhabi.
Volledig scherm
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en Sheikh Mohammed Bin Zayed, kroonprins van Abu Dhabi. © AFP

Palestijnen kritisch voor vredesakkoord tussen Israël en Verenigde Arabische Emiraten: “Verraad van Palestijnse zaak”

Israël schort de annexatie van Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever voorlopig op. Dat besluit is onderdeel van een akkoord met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Beide landen hebben ook afgesproken de diplomatieke banden te normaliseren. Volgens de Palestijnen dient het akkoord de Palestijnse zaak echter niet. Ze roepen op tot een spoedbijeenkomst van Arabische Liga en roepen ook hun ambassadeur terug uit Abu Dhabi.

6 reacties

 • Thomas Hamerlijnck

  2 jaar geleden
  Over 50 jaar spreken we verder. Bij vrede hebben ook Palestijnen héél veel te winnen. Maak dat mogelijk en zet hun fanatiekelingen op hun knieën in de hoek.
 • eric van steenbrugghe

  2 jaar geleden
  Jurgen vermaut, sheik Mohammed mag je niet onderschatten. Hij heeft veel invloed in onder andere KSA. Sommigen zeggen zelfs dat hij ook daar zelfs de touwtjes in handen heeft.
 • jos de klinker

  2 jaar geleden
  netanyahu? Waar zijn de palestijnen? Mr ben zayed voor u cadeau's weggeeft...zorg dat iedereen aan tafel zit. Nieuwe verkiezingen en palestijnse vertegenwoordigers. Het verbaast mij dat mr. Ben Zayed geen afstand neemt van iemand als Netanyahu Die goed overeenkomt met dictators in Egypte en wordt beschuldigd van allerlei transgressie's. Zolang die kerel daar nog rondloopt nééén. Drie staten. Israel,palestina,Jerusalem! Deze kerel heeft decennia de tijd gehad om vrede tot stand te brengen.
 • Jean Petermans

  2 jaar geleden
  Gek toch dat die " overeenkomst" net enkele maanden vóór de Amerikaanse verkiezingen komt,
 • tom doumer

  2 jaar geleden
  Eindelijk zeer goed nieuws, het maakt me blij en ben eindelijk gerust gesteld. Bravo...
 1. Scholz kritisch voor Palestijnse president Abbas na ‘Holocaust-uitspraak’ tegen Israël

  Scholz kritisch voor Palestijn­se president Abbas na ‘Holocaust-uitspraak’ tegen Israël

  De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft woensdag gezegd dat de Holocaust “de meest gruwelijke misdaad uit de moderne geschiedenis” is. Dat schrijft het Palestijns persagentschap Wafa. Dinsdag had Abbas tijdens een persconferentie in Berlijn het land Israël verweten al “vijftig holocausts” te hebben gepleegd tegenover Palestijnen. Daar kwam kritiek op, onder meer van bondskanselier Olaf Scholz.