Explosies boven Gaza-Stad.
Volledig scherm
Explosies boven Gaza-Stad. © AFP

Opnieuw Israëlische luchtaanvallen op Gaza

De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er eerder vanop het Palestijnse grondgebied brandballonnen waren gelanceerd richting Israël. Dat melden Palestijnse veiligheidsbronnen en getuigen.

 1. Autch: Netanyahu vergist zich en gaat op stoel van premier zitten
  Play

  Autch: Netanyahu vergist zich en gaat op stoel van premier zitten

  Benjamin Netanyahu is officieel premier af. Zondag werd de coalitie van Naftali Bennett goedgekeurd in het parlement, wat meteen een einde maakte aan de 12 jaar durende heerschappij van Netanyahu. Na zo’n periode slijt de macht der gewoonte er stevig in, getuige een pijnlijk voorval in het parlement. Netanyahu begroette eerst nieuwe premier Bennett en nam toen als vanouds plaats in ‘zijn’ stoel. Tot hij prompt werd verzocht om zich te verplaatsen naar de stoel van de oppositieleider. Dichter bij een letterlijke onttroning komt het niet.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.