Explosies boven Gaza-Stad.
Volledig scherm
Explosies boven Gaza-Stad. © AFP

Opnieuw Israëlische luchtaanvallen op Gaza

De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er eerder vanop het Palestijnse grondgebied brandballonnen waren gelanceerd richting Israël. Dat melden Palestijnse veiligheidsbronnen en getuigen.

 1. Autch: Netanyahu vergist zich en gaat op stoel van premier zitten
  Play

  Autch: Netanyahu vergist zich en gaat op stoel van premier zitten

  Benjamin Netanyahu is officieel premier af. Zondag werd de coalitie van Naftali Bennett goedgekeurd in het parlement, wat meteen een einde maakte aan de 12 jaar durende heerschappij van Netanyahu. Na zo’n periode slijt de macht der gewoonte er stevig in, getuige een pijnlijk voorval in het parlement. Netanyahu begroette eerst nieuwe premier Bennett en nam toen als vanouds plaats in ‘zijn’ stoel. Tot hij prompt werd verzocht om zich te verplaatsen naar de stoel van de oppositieleider. Dichter bij een letterlijke onttroning komt het niet.
 2. Duizenden Israëlische nationalistische nemen deel aan rechtse vlaggenmars door Jeruzalem

  Duizenden Israëli­sche nationalis­ti­sche nemen deel aan rechtse vlaggen­mars door Jeruzalem

  Duizenden Israëlische nationalisten hebben vandaag deelgenomen aan een omstreden vlaggenmars door Jeruzalem. Veel Palestijnse organisaties zagen de ‘vlaggenmars’ als een provocatie en hadden opgeroepen tot een “dag van woede”. Er vielen volgens Palestijnse hulpverleners minstens 27 gewonden bij confrontaties tussen Palestijnse betogers en de politie, die de route wilde vrijmaken. Zeventien Palestijnen werden aangehouden.