Albert, Ab, Arja, Hanneke, Bram en Margreet (vlnr): "Wij helpen om het evenwicht te bewaren en humanitaire acties uit te voeren."
Volledig scherm
Albert, Ab, Arja, Hanneke, Bram en Margreet (vlnr): "Wij helpen om het evenwicht te bewaren en humanitaire acties uit te voeren." © AD/Milan Rinck

Nederlands gezin op werkvakantie in leger Israël

Tanks gebruiksklaar maken, medicijnen sorteren, de basis schoonhouden: een Nederlands gezin maakt zich op voor drie weken klussen in het Israëlische leger. Dat zet vrijwilligers in, ook in oorlogstijd. Op dit moment zijn zo'n twintig Nederlanders actief in Israël. "Alsof we voor het Rode Kruis gaan werken", zeggen ze aan onze collega's van het Algemeen Dagblad.

  1. Alles wat u moet weten over het Palestijnse conflict in 5 vragen
    5 vragen

    Alles wat u moet weten over het Palestijn­se conflict in 5 vragen

    De Israëlische Operation Protective Edge houdt al 23 dagen aan en is daarmee de langstdurende strijd in de Gazastrook. Het geweld kostte al het leven aan meer dan 1.360 Palestijnen (vooral burgers) en 59 Israëliërs (vooral militairen). Raketten worden non-stop afgevuurd op Israël en Gaza wordt aanhoudend belaagd door luchtaanvallen. Een Israëlisch bombardement van een VN-school deed de wereld gisteren huiveren. Maar waar draait al dat geweld nu eigenlijk om, en waarom is het zo moeilijk om tot een wapenstilstand te komen?