AFP
Volledig scherm
© AFP

Minstens 169 gewonden tijdens protest tegen uitzetting Palestijnen in Oost-Jeruzalem

UPDATEOp het Moskeeplein in Oost-Jeruzalem is het vanavond tot opstootjes gekomen tussen Palestijnen en Israëlische agenten. De Israëlische politie vuurde traangas en stungranaten af op de demonstranten. Die hadden zich op het plein verzameld op de laatste vrijdag van de ramadan om te protesteren tegen de gedwongen uitzetting van Palestijnen uit Oost-Jeruzalem. Minstens 169 mensen raakten gewond aldus de politie en de lokale hulpdiensten.

6 reacties

 • Albain Van Eycke

  1 jaar geleden
  Eindelijk begint de wereld te zien wat joods zijn is en waar de Israëlische regering werkelijk is en waar ze voor staan
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Mensen hun grond afpakken ? Nog eens en nog eens en nog eens. Israël heeft al meer dan 100 VN-resoluties unilateraal naast zich neergelegd. Als ze eens sertieus en deksel op hun neus krijgen, zal ik niet verwonderd zijn. Ze vragen er al zo lang voor.
 • Linda Heintjens

  1 jaar geleden
  Blijkbaar hebben de Israëli's er geen moeite mee, om een ander aan te doen, wat hen vroeger werd aangedaan!
 • Johan Coppens

  1 jaar geleden
  De Israëli’s voeden zelf de haat tegen hun eigen land door hun drang om alsmaar meer ruimte te claimen ten koste van de rechtmatige bewoners. Dit alles doorgaans toegedekt met de mantel der liefde van de US en de EU. De ene voor de centen en de geopolitieke voordelen, de ander voor een verjaard schuldbesef.
 • Thomas Hamerlijnck

  1 jaar geleden
  Het "einde van de ramadan" is later in de week, als de eerste maansikkel te zien is. Niet vandaag.