Een gemaskerde Palestijn gooit een steen naar de Israëlische grenspolitie tijdens een protest in Beit Jala. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een gemaskerde Palestijn gooit een steen naar de Israëlische grenspolitie tijdens een protest in Beit Jala. Archiefbeeld. © EPA

Israëlische soldaten schieten Palestijn dood op Westelijke Jordaanoever

Israëlische soldaten hebben donderdag op de Westelijke Jordaanoever een Palestijn doodgeschoten, zo heeft het Israëlische leger meegedeeld. "Twee verdachten die brandende flessen op de snelweg hadden gegooid en het leven van chauffeurs in gevaar hadden gebracht zijn geneutraliseerd door de soldaten. Een van hen is gearresteerd, de andere is geraakt door kogels en is bezweken aan zijn verwondingen", zo stelde het Israëlische leger in een mededeling.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Minstens 169 gewonden tijdens protest tegen uitzetting Palestijnen in Oost-Jeruzalem
  UPDATE
  6

  Minstens 169 gewonden tijdens protest tegen uitzetting Palestij­nen in Oost-Jeruzalem

  Op het Moskeeplein in Oost-Jeruzalem is het vanavond tot opstootjes gekomen tussen Palestijnen en Israëlische agenten. De Israëlische politie vuurde traangas en stungranaten af op de demonstranten. Die hadden zich op het plein verzameld op de laatste vrijdag van de ramadan om te protesteren tegen de gedwongen uitzetting van Palestijnen uit Oost-Jeruzalem. Minstens 169 mensen raakten gewond aldus de politie en de lokale hulpdiensten.
 2. Beste vriendin Anne Frank vertelt over hun jeugd: “Sommigen zagen ons als twee-eenheid”
  PREMIUM
  FILM

  Beste vriendin Anne Frank vertelt over hun jeugd: “Sommigen zagen ons als twee-een­heid”

  Ze was de beste vriendin van Anne Frank, met wie ze grote overeenkomsten had. Het voornaamste verschil: Hannah Goslar (92) overleefde de oorlog wel. Nu er deze week een film over hen uitkomt, vertelt ze over hun jeugd. “We deden heel normale dingen. Touwtjespringen, over jongens praten. Anne en ik waren onafscheidelijk. Het blijft gek dat we bevriend waren als twee gewone meisjes en dat nu de hele wereld Anne kent.”