Een orthodoxe jood bidt terwijl achter hem de plaats van de aanslag wordt opgeruimd.
Volledig scherm
Een orthodoxe jood bidt terwijl achter hem de plaats van de aanslag wordt opgeruimd. © AP

Israëlisch minister: "Burgers moeten makkelijker wapens kunnen dragen"

Aanslag JeruzalemDe Israëlische minister voor Binnenlandse Veiligheid Yitzhak Aharonovitch wil het Israëlische burgers met een wapenvergunning makkelijker maken om zichzelf in het openbaar te verdedigen. Aanleiding is de aanslag op een synagoge in Jeruzalem vanochtend, waarbij zes doden vielen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Zes doden bij aanslag op synagoge in Jeruzalem
  Play
  Update

  Zes doden bij aanslag op synagoge in Jeruzalem

  In een synagoge in Jeruzalem is vanochtend een terroristische aanslag gepleegd. Twee gewapende Palestijnen zouden in de synagoge de aanwezige mensen aangevallen hebben. Daarbij vielen zes doden (waaronder de twee daders) en (zwaar)gewonden. In een reactie heeft Hamas de aanslag als een "heroïsche daad" omschreven. De Palestijnse extremisten van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) hebben de aanslag opgeëist. De politie heeft de daders neergeschoten.
 2. Hoe werken de brandbommen die de Israëlische velden in vlammen doen opgaan?
  Play

  Hoe werken de brandbom­men die de Israëli­sche velden in vlammen doen opgaan?

  De Israëlische luchtmacht heeft opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. De aanval kwam er als reactie op de brandballonnen die vanuit Palestina kwamen. Maar hoe werken zo’n brandballonnen precies? De Palestijnse activisten vullen de ballonnen met helium. Onder de ballonnen hangen ze een stuk brandend tapijt of stof. Wanneer de brandballonnen op Israëlisch grondgebied terechtkomen, breekt er brand uit.