Israëliërs protesteren tegen in Jeruzalem tegen premier Netanyahu, die wordt beschuldigd van corruptie, maar door de coronacrisis is het proces uitgesteld.
Volledig scherm
Israëliërs protesteren tegen in Jeruzalem tegen premier Netanyahu, die wordt beschuldigd van corruptie, maar door de coronacrisis is het proces uitgesteld. © Photo News

Israelisch hooggerechtshof plaveit weg voor noodregering

Het hooggerechtshof in Israël heeft woensdagavond de klachten verworpen tegen een nieuw mandaat voor premier Benjamin Netanyahu en tegen het nieuwe regeerakkoord. Daarmee plaveit het hof de weg voor een noodregering en lijkt een einde te komen aan de langste politieke crisis in de geschiedenis van Israël.

 1. Hooggerechtshof Israël onderzoekt of Netanyahu in nieuwe regering kan

  Hoogge­rechts­hof Israël onderzoekt of Netanyahu in nieuwe regering kan

  Het hooggerechtshof in Israël is zondag aan een tweedaagse zitting begonnen om te bepalen of de voor corruptie aangeklaagde premier Benjamin Netanyahu een regering mag vormen met rivaal Benny Gantz. Een aantal groepen, onder wie oppositiepartijen en organisaties die zich inzetten voor het versterken van de democratie, waren naar het hof gestapt om bezwaar te maken tegen deelname van Netanyahu aan een nieuwe coalitie. Het is nog niet bekend wanneer het hof uitspraak doet.
 1. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren

 2. Peuter (2) valt van twaalfde verdieping, voorbijganger kan haar opvangen
  Play

  Peuter (2) valt van twaalfde verdieping, voorbijgan­ger kan haar opvangen