De Israëlische nederzetting Givat Zeev nabij de Palestijnse stad Ramallah op de bezette Westelijke Jordaanoever.
Volledig scherm
De Israëlische nederzetting Givat Zeev nabij de Palestijnse stad Ramallah op de bezette Westelijke Jordaanoever. © AFP

Israël zet door met bouw van 3.000 kolonistenwoningen op Westelijke Jordaanoever

Israël zet door met de plannen om meer dan 3.000 woningen voor joodse kolonisten te bouwen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Het is nu aan minister van Defensie Benny Gantz, een centristisch lid van de politiek diverse Israëlische regering, om groen licht te geven voor de afgifte van bouwvergunningen, maar het land krijgt daarvoor echter felle kritiek uit Amerikaanse hoek.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.