Palestijnse betogers steken autobanden in brand tijdens een demonstratie aan de Gazastrook.
Volledig scherm
Palestijnse betogers steken autobanden in brand tijdens een demonstratie aan de Gazastrook. © AFP

Israël sluit viszone Gazastrook na Palestijnse protesten

De Israëlische autoriteiten hebben zondag besloten om het visgebied bij de Gazastrook te sluiten, nadat Palestijnse demonstranten eerder op de dag brandgevaarlijke ballonnen zouden hebben opgelaten. De ballonnen hebben volgens de brandweer tot 39 vuren geleid. Israël heeft de economische maatregel al vaker ingezet wanneer zij vanuit de lucht werden aangevallen door Palestijnen. In april werd de viszone nog afgesloten nadat er meerdere raketaanvallen vanuit Gaza op Israël werden uitgevoerd.

2 reacties

 • Paul Boutsen

  2 maanden geleden
  Raketaanvallen, brandballonnen, en Israël zou dat allemaal maar moeten toelaten? Ik zou zeggen: vlieg er maar eens goed in, want hamas zal blijven proberen voor schade en doden te zorgen.
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Natuurlijk kijkt Europa toe en doet niets. Schandalig gewoon.
 1. Hoe werken de brandbommen die de Israëlische velden in vlammen doen opgaan?
  Play

  Hoe werken de brandbom­men die de Israëli­sche velden in vlammen doen opgaan?

  De Israëlische luchtmacht heeft opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. De aanval kwam er als reactie op de brandballonnen die vanuit Palestina kwamen. Maar hoe werken zo’n brandballonnen precies? De Palestijnse activisten vullen de ballonnen met helium. Onder de ballonnen hangen ze een stuk brandend tapijt of stof. Wanneer de brandballonnen op Israëlisch grondgebied terechtkomen, breekt er brand uit.
 2. Netanyahu wijst kritiek op bouw in bezet Jeruzalem van de hand

  Netanyahu wijst kritiek op bouw in bezet Jeruzalem van de hand

  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wijst met kracht de groeiende internationale kritiek van de hand op bouwprojecten in Jeruzalem. Het gaat om het uit hun woning zetten van Arabische inwoners van Oost-Jeruzalem, dat door Israël in 1967 werd bezet. Voor Netanyahu is het Israëlisch grondgebied en hij zei dat zijn land zoals ieder ander het recht heeft in zijn eigen hoofdstad te bouwen. “Dat hebben we gedaan en dat blijven we doen”, aldus Netanyahu.