RV
Volledig scherm
© RV

Israël noemt doodgeschoten verpleegster in Gaza "menselijk schild"

Een vrijwillige hulpverleenster die vorige vrijdag omkwam in de Gazastrook had aanvaard als "menselijk schild" te dienen. Dat laat het Israëlische leger vandaag weten als reactie op de grote commotie die de dood van de 21-jarige Razan al-Najjar heeft veroorzaakt.

15 reacties

 • Sharon Debeul

  5 jaar geleden
  Beste Gustaaf, voor de periode van Hamas, werden de Palestijnen ook al gewoon afgeknald. Ook in de West-Bank waar Hamas niets te zeggen heeft, worden Palestijnen gewoon afgeknald en krijgen die Palestijnen de ene na de andere illegale kolonies te slikken. De enige hobby die de Palestijnen nog hebben en de belangrijkste, is hun land of wat er nog van rest, verdedigen.
 • Karel Van Geel

  5 jaar geleden
  De enige verantwoordelijke voor de onlusten en doden zijn hamas, zij zijn diegenen die Israël aanvallen en menselijke schilden gebruiken. Israël doet enkel wat ieder ander land zou doen in dezelfde situatie, haar grenzen verdedigen tegen vijandelijke aanvallen.
 • Patrick Hoste

  5 jaar geleden
  Reportage gezien op BBC, niet politiek gekleurd zoals hier. Hamas misbruikt ambulances om wapens mee te vervoeren maar staan daarna op hun achterste poten om aan te klagen dat het rode kruis/ de halve maan een beschermd statuut heeft en niet kan of mag tegengehouden worden.
 • gustaaf carpels

  5 jaar geleden
  Iedereen zit hier over Israel bezig maar hamas is hier de grootste boosdoener die de palistijnen zitten op te jutten en rakketten en andere wapens geven om Isreal te belagen en de jongeren daar vervelen zich want er is daar geen economie werken doen ze daar niet hun geliefde hobby is stenen kappen zodat ze niet te zwaar zijn om te gooien
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  inplaats van jullie energie in deze zaken te steken,kijk eerst maar eens goed rond wat er in jullie eigen land aan het gebeuren is,ik schat dat jullie daar al een hele klus aan zouden hebben,trouwens er zijn wetten en regels die moeten worden nageleefd,alleen uw verkozenen verdraaien deze wetten naargelang het hun uitkomt,uw land wordt ingenomen door vreemde allerhande,en wat doet u?????
 1. Hoe werken de brandbommen die de Israëlische velden in vlammen doen opgaan?
  Play

  Hoe werken de brandbom­men die de Israëli­sche velden in vlammen doen opgaan?

  De Israëlische luchtmacht heeft opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. De aanval kwam er als reactie op de brandballonnen die vanuit Palestina kwamen. Maar hoe werken zo’n brandballonnen precies? De Palestijnse activisten vullen de ballonnen met helium. Onder de ballonnen hangen ze een stuk brandend tapijt of stof. Wanneer de brandballonnen op Israëlisch grondgebied terechtkomen, breekt er brand uit.