De Israëlische premier Benjamin Netanyahu temidden van leden van zijn Likud-partij in de Knesset.
Volledig scherm
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu temidden van leden van zijn Likud-partij in de Knesset. © EPA

Israël houdt vervroegde verkiezingen op 17 maart

BuitenlandIsraël kiest op 17 maart 2015 een nieuw parlement. Dat zijn de fractievoorzitters van de politieke partijen in overleg met parlementsvoorzitter Juli Edelstein overeengekomen. Het Israëlische parlement heeft inmiddels met grote meerderheid voor zijn ontbinding gestemd.

 1. Liga tegen het antisemitisme veroordeelt Instagrambericht van co-voorzitster Ecolo

  Liga tegen het antisemi­tis­me veroor­deelt Instagram­be­richt van co-voorzit­ster Ecolo

  De Belgische liga tegen het antisemitisme (Ligue Belge contre l'Antisémitisme, LBCA) uit kritiek op een foto die Rajae Maouane, de co-voorzitster van de Franstalige groene partij Ecolo, postte op Instagram. Volgens de organisatie roepen de groenen op die manier op tot "antisemitische haat". Maouane ontkent die beschuldiging, die ingaat tegen haar engagementen binnen de politiek en het verenigingsleven.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 1. Blinken noemt tweestatenoplossing enige optie in Israël: “Palestijnen verdienen staat”
  6

  Blinken noemt tweestaten­op­los­sing enige optie in Israël: “Palestij­nen verdienen staat”

  Een tweestatenoplossing met een apart land voor Israëliërs en een land voor Palestijnen is volgens de Verenigde Staten de enige oplossing voor het conflict. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei dat vandaag na een "productieve dag" in Jeruzalem en Ramallah. Hij wil de Palestijnen "nieuw optimisme" geven in afwachting van de staat "die ze verdienen". Blinken wil ook het consulaat in Jeruzalem heropenen.