De Palestijnse president Mahmoud Abbas.
Volledig scherm
De Palestijnse president Mahmoud Abbas. © EPA

Israël heeft Oslo-akkoorden opgeblazen, zegt Abbas

Israël heeft de befaamde Oslo-akkoorden van 1993 over Palestijnse autonomie "beëindigd". Dat heeft de Palestijnse president Mahmud Abbas zondag gezegd tijdens een bijeenkomst in Ramallah van de Centrale Raad van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO. 

7 reacties

 • frans Venloo

  5 jaar geleden
  Truimp heeft hier een serieus boterhammen aan verdient geloof mij maar . de rest is bijzaak . De VN is een lege zak met graaiers en dansen naar de pijpen van de grootmachten.
 • Rudy Van Schelvergem

  5 jaar geleden
  Met dat volk kun je toch nooit onderhandelen,je heeft een vinger en een paar jaar later willen ze een arm. Is daar al 2000 jaar ambras voor omnozelheden en dat zal nimmer en nooit veranderen.
 • Torpedo Torpedo

  5 jaar geleden
  Mijnheer Casteels Israël bezet en annexeerd de Palestijnen , als ik morgen je huis inneem ga je ook de wapens bovenhalen
 • Sharon Debeul

  5 jaar geleden
  Mr Abbas, alles wat de VS beloofd is ene grote zak lucht. Die Oslo akkoorden waren er om de Palestijnen in slaap te sussen, zodat er minder verzet zou zijn wegens een zogezegde Oslo belofte die wel eens in rook zou kunnen opgaan. De West-bank ging dus in rust, de Oslo uitslag bleef een dode letter, en je kreeg dagelijkse kolonie-uitbreidingen op de gegeerde West-bank erboven op als dank. Alles wat de VS beloofd is ene grote zak lucht.
 • Fons Casteels

  5 jaar geleden
  Bij elk akkoord zijn er voor beide partijen rechten en plichten. Helaas: de Palestijnse leiders (?) kijken telkens énkel naar hun rechten. Zowel in Oslo (1993) als in Camp David (2000) was de afspraak: autonomie in ruil voor wapenstilstand en vrede. Dat Israël geen nieuwe gesprekken meer wenst, is begrijpelijk: het is toch maar tijdverlies. Het enige dat de Palestijnen verstaan, is gewapende vrede. Israëlisch geweld telkens de Palestijnen geweld gebruiken.