De Israëlische premier Netanyahu en de Amerikaanse president Biden op archiefbeeld.
Volledig scherm
De Israëlische premier Netanyahu en de Amerikaanse president Biden op archiefbeeld. © AFP

Biden pleit bij Netanyahu voor staakt-het-vuren

De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag tijdens een telefoongesprek met de Israëlische president Benjamin Netanyahu zijn steun uitgedrukt voor een staakt-het-vuren in het conflict tussen Israël en Hamas. Ook besprak de Amerikaanse president de mogelijkheid om met Egypte en andere partners te praten om dat doel te bereiken. Dat laat het Witte Huis weten.

 1. ANALYSE. Joe Biden kan mensenlevens redden in Israël en Palestina. Maar daar steekt hij zijn nek niet voor uit
  PREMIUM

  ANALYSE. Joe Biden kan mensenle­vens redden in Israël en Palestina. Maar daar steekt hij zijn nek niet voor uit

  Een simpele oproep aan beide partijen om de vijandigheden te staken. Dat blijkt al een brug te ver voor de Amerikanen in de VN-Veiligheidsraad. Is het omdat hij zichzelf ooit tot de beste vriend van Israël heeft uitgeroepen, dat president Joe Biden nu zelfs minder kritisch is dan de Joodse gemeenschap in de VS? Of steekt hij zijn nek alleen maar uit wanneer hij zelf ook iets te winnen heeft?
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!