Palestijnse jongeren spelen een aanval op een auto na tijdens een anti-Israëlisch evenement op 26 februari 2016.
Volledig scherm
Palestijnse jongeren spelen een aanval op een auto na tijdens een anti-Israëlisch evenement op 26 februari 2016. © AFP

België moet zich aansluiten bij Frans initiatief voor Israelisch-Palestijns vredesproces

Aan het einde van hun missie in de Palestijnse gebieden en Israël roepen de Belgische parlementsleden, die lid zijn van de Belgisch-Palestijnse afdeling van de Interparlementaire Unie, de Belgische regering op om zich achter het Franse initiatief te scharen om "het gestrande vredesproces weer op de rails te zetten", zo zeiden ze gisterenavond.

 1. Hoe werken de brandbommen die de Israëlische velden in vlammen doen opgaan?
  Play

  Hoe werken de brandbom­men die de Israëli­sche velden in vlammen doen opgaan?

  De Israëlische luchtmacht heeft opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. De aanval kwam er als reactie op de brandballonnen die vanuit Palestina kwamen. Maar hoe werken zo’n brandballonnen precies? De Palestijnse activisten vullen de ballonnen met helium. Onder de ballonnen hangen ze een stuk brandend tapijt of stof. Wanneer de brandballonnen op Israëlisch grondgebied terechtkomen, breekt er brand uit.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.