Palestijnse president Mahmoud Abbas toont kaarten van het historische Palestina, het VN-verdelingsplan uit 1947, de grenzen tussen 1948 en 1967, en de huidige situatie.
Volledig scherm
Palestijnse president Mahmoud Abbas toont kaarten van het historische Palestina, het VN-verdelingsplan uit 1947, de grenzen tussen 1948 en 1967, en de huidige situatie. © AFP

Abbas knipt alle banden met Israël en VS door als reactie op Midden-Oostenplan van Trump

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft een breuk aangekondigd in elke relatie tussen Palestina en Israël. Ook met de Amerikanen worden de banden doorgeknipt, zei Abbas voor aanvang van een top van de Arabische Liga in de Egyptische hoofdstad Caïro.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Trump pleit voor Palestijnse staat met hoofdstad in Oost-Jeruzalem

  Trump pleit voor Palestijn­se staat met hoofdstad in Oost-Jeruzalem

  Amerikaans president Donald Trump heeft deze avond voorgesteld om een Palestijnse staat te stichten met de hoofdstad in Oost-Jeruzalem. Trumps ‘vredesdeal voor het Midden-Oosten’ houdt ook in dat de VS Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever erkennen. De Verenigde Naties houden zich aan de VN-resoluties en de bilaterale akkoorden over de oprichting van twee staten, Israël en Palestina, “die zij aan zij in vrede en veiligheid leven in de grenzen erkend op basis van de lijnen bepaald in 1967", verklaarde de VN-woordvoerder Stéphane Dujarric later op de dag. De Europese Unie heeft vandaag herhaald sterk geëngageerd te zijn voor “een onderhandelde en levensvatbare tweestatenoplossing”.