"We zullen jullie doden door jullie af te slachten", vertelde deze jongen aan Sky News-journalist Mark Stone.
Volledig scherm
"We zullen jullie doden door jullie af te slachten", vertelde deze jongen aan Sky News-journalist Mark Stone. © Sky News

“We zullen jullie afslachten”: Britse journalist sprak met kinderen en geradicaliseerde moeders in berucht Syrisch vluchtelingenkamp

“IS is aan een opmars bezig.” Dat besluit trekt Mark Stone, Midden-Oostencorrespondent voor Sky News, na een bezoek aan vluchtelingenkamp Al-Hol, in het noordoosten van Syrië. Stone sprak met vrouwen die openlijk blijven dwepen met de terreurgroep, en ontmoette onder anderen een jongetje dat voor de camera stoïcijns ermee dreigt mensen te zullen “afslachten”.

44 reacties

 • Evy De Poorter

  2 jaar geleden
  Die kinderen zijn kleine modenaars die ook groot worden!En bij ons zagen ze om ze terug te halen!laat ze daar!
 • Johan Blondeel

  2 jaar geleden
  Dat zijn geen mensen meer om vrij in onze samenleving rond te lopen. Wat men ook doet om die mensen te her opvoeden in de positieve zin zal er na tijd toch hun radicalisering terug bovenhand komen met de gevolgen vandien.
 • Ed Buun

  2 jaar geleden
  Exact dezelfde instelling als kinderen in Molenbeek. Daar zijn extreem rechtse kinderen nog de goeie kinderen, vandaar belanden ze in het actieve terrorisme of erger. Het brainwashen van jonge kinderen blijft hier ook totaal legaal zodat ze deze tendens zich kan blijven verderzetten.
 • Valentijn Jacobs

  2 jaar geleden
  Uitspraak van Child Focus," ze zijn zo lief mijnheer"
 • Johny matheeuwsens

  2 jaar geleden
  Het verschil met brave linkse mensen met een afkeer voor wapens kan niet groter zijn. Hier maken ze zelfs problemen over een opvoedkundige tik. Heel veel mensen zijn helemaal niet zo lief en zullen het ook nooit worden.