Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en -cameraman Lennert Potums spraken in al Hasakah, de grootste IS-gevangenis van Syrië, met de Belgische IS-gevangene Abdellah Nouamane, alias Abu Jihad al Belgiki.
Volledig scherm
Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en -cameraman Lennert Potums spraken in al Hasakah, de grootste IS-gevangenis van Syrië, met de Belgische IS-gevangene Abdellah Nouamane, alias Abu Jihad al Belgiki. © Still

VTM NIEUWS-journalist bij Antwerpse IS-strijder in Syrische gevangenis: “Ik wil terug naar België”

VTM Nieuws-oorlogsjournalist Robin Ramaekers en -cameraman Lennert Potums zijn de afgelopen dagen als eerste Belgische journalisten binnen geraakt in de “vergeetput” van al Hasakah, de grootste IS-gevangenis van Syrië. Onze ploeg kon er spreken met Belgische IS-gevangenen die nooit eerder spraken. Zo ook met Antwerpenaar Abdellah Nouamane, alias Abu Jihad al Belgiki.

135 reacties

 • Joan Lute

  1 jaar geleden
  Waarom is het zo moeilijk te aanvaarden dat zij een oorlog voeren tegen de ongelovigen. Moest de EU hun daden officieel erkennen als oorlogsmisdaden en genocide zouden ze voor het internationaal Oorlogstribunaal in den haag kunnen komen en als effectief de vijand berecht en bestraft wordend. Onze burgers verdienen toch veiligheid en bescherming van onze EU. Als hun oorlog geen mededogen kent waarom zouden wij dan ons moeten laten doen.
 • Benny Rooy

  1 jaar geleden
  Geef die ginder maar een spel kaarten of een doos lego-blokken en laat ze zich daar maar mee amuseren. Maar terug laten komen ? NO WAY !
 • Ine Van Cauwenberg

  1 jaar geleden
  België, nog liever 10 jaar hier dan 1 jaar daar, ik weet het niet...
 • Bernadette VUERINCKX

  1 jaar geleden
  Laten waar ze zijn, hebben dat hier niet meer nodig !
 • Jean West

  1 jaar geleden
  Net zoals alle criminelen gepakt en ze hebben spijt. Er is wel één groot verschil dit zijn geen criminelen maar oorlogsmisdadigers.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten