Amerikaans speciaal gezant voor Syrië James Jeffrey.
Volledig scherm
Amerikaans speciaal gezant voor Syrië James Jeffrey. © Getty Images

VS willen Duitse grondtroepen in Syrië

De Verenigde Staten hebben Duitsland verzocht om grondtroepen in te zetten in de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat in Syrië. Dat verklaarde de Amerikaanse speciaal gezant James Jeffrey aan de krant Welt am Sonntag. Ze zouden de Duitse grondtroepen nodig hebben om de Amerikaanse soldaten gedeeltelijk te vervangen.

9 reacties

 • Jef Heffens

  2 jaar geleden
  Duitsland heeft ook een bizar probleem want een groot deel van de Turkse allochtonen hebben hun legerdienst in Turkije gedaan en zijn dus Turks militair. Wat doe je daar mee ??????
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Duitse leger lijkt op een grote 'Baustelle' schreven ze bij de NOS. Een aantal cijfers: van de Puma-pantservoertuigen functioneert maar 27 procent, van de Tiger-helikopters maar 23 procent en van de onderzeeërs is maar 17 procent te gebruiken. De tekorten leiden zelfs tot onveilige situaties. De Duitse manschappen moeten bijvoorbeeld in Afghanistan hun vervoer regelen met helikopters die van particulieren worden gehuurd. Verder is er een chronisch tekort aan rekruten en zelfs lesmateriaal.
 • Jef Heffens

  2 jaar geleden
  Alle Europese land moeten stilletjes aan een hun verantwoordelijkheid nemen of moet de VS alles oplossen? Dat kan toch niet blijven duren.
 • Pieter Janssens

  2 jaar geleden
  Als wij alle troepen terug roepen zal het probleem zich zelf oplossen.....
 • Tom De Bondt

  2 jaar geleden
  @Johan Vervaeck: welke verantwoordelijkheid? Assad had controle over Isis tot de VS hem begonnen te bombarderen. Rusland, de enige officiële partner van het officiële regime bleef strijden tegen Isis. Waarom zouden wij de kastanjes uit het vuur moeten halen? Laat de VS het nu maar oplossen, zij hebben de lont aangestoken
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?