Archiefbeeld: huiszoekingen in Etterbeek in kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs en die in Brussel op 22 maart.
Volledig scherm
Archiefbeeld: huiszoekingen in Etterbeek in kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs en die in Brussel op 22 maart. © afp

Transgender neergestoken in Etterbeek door "leden van IS"

Holebigeweld Een transgender van Tunesische afkomst is zaterdagavond in Etterbeek neergestoken door twee mannen die claimen lid te zijn van IS. Het slachtoffer werd ook in Tunesië al bedreigd door dezelfde individuen. "Ik vrees voor mijn leven, ik wil asiel aanvragen in een ander land waar ik niet bedreigd word." Dat schrijven Bruzz.be en La Capitale.

 1. IS-leider noemt Belg als gesneuveld kopstuk

  IS-lei­der, voor het eerst in vijf jaar te zien op videobeel­den, noemt Belg als gesneuveld kopstuk

  Abu Bakr al-Baghdadi, leider van terreurorganisatie Islamitische Staat, is te zien op videobeelden die door Al-Furqan, het persagentschap van IS, gedeeld werden op de app Telegram. Het is van juli 2014 geleden dat al-Baghdadi op videobeelden te zien was. Vorige zomer publiceerde IS wel nog een speech van de leider. In de nieuwe toespraak noemt al-Baghdadi een Belg als één van de gesneuvelde kopstukken van de terreurgroep.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. VTM NIEUWS-journalist bij Belgische IS-vrouwen in grootste gevangeniskamp van Syrië
  Play

  VTM NIEUWS-journalist bij Belgische IS-vrou­wen in grootste gevangenis­kamp van Syrië

  Met meer dan 70.000 vooral IS-vrouwen en kinderen, maar ook heel wat mannen, is het kamp van al Hol het grootste gevangeniskamp van Syrië. Niemand mag er in of uit, al zijn er met de regelmaat van de klok groepjes die erin slagen te ontsnappen. VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers en cameraman Lennert Potums geraakten na lang aandringen binnen in het kamp, waar ook een 20-tal Belgische vrouwen en hun kinderen vast zitten.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw