Volledig scherm
© photo_news

Pentagon stelt "heropleving" van IS in Syrië vast

De terreurgroepering Islamitische Staat (IS) is aan een comeback bezig in Syrië, dat terwijl de Verenigde Staten hun troepen uit het land voor het grootste deel hebben teruggetrokken. Dat stelde een inspecteur-generaal van het Pentagon gisteren in een rapport.

10 reacties

 • MICHELINE GEVERS

  1 jaar geleden
  Volgens Trump was IS volledig verslagen. En na een telefoontje met Erdogan,besloot hij ,zonder overleg met zijn bondgenoten , zijn troepen terug te trekken. Nu roept hij al op hulp van zijn westerse bondgenoten.Hij dreigt de IS gevangenen vrij te laten als Europa zijn IS criminelen niet terug nemen. Hij heeft er een potje van gemaakt. Laat Amerika het nu maar oplossen. Het "stabiele genie"
 • Verstappen Martine

  1 jaar geleden
  De wereld is om zeep. We stevenen af op de vernietiging van de mensheid. Niet alleen Syrie, ook Korea met zijn raketten, India en Pakistan en ga zo maar door. We leven met een tijdbom.
 • kerim aksu

  1 jaar geleden
  De VS wilt daar gewoon niet weg en zoeken excuses voor er langer te blijven VS= İS islamischtise staat is een terreur organisatie die voor de VS werkt zo simpel is dat
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  En straks zullen al die Belgische kinderen die niet meer naar ons land mogen terug keren de wapens opnemen als kindsoldaat. Wat gaan we dan nog vertellen?
 • Frank Joos

  1 jaar geleden
  Wacht maar. STILTE voor de STORM.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. VTM NIEUWS-journalist bij Belgische IS-vrouwen in grootste gevangeniskamp van Syrië
  Play

  VTM NIEUWS-journalist bij Belgische IS-vrou­wen in grootste gevangenis­kamp van Syrië

  Met meer dan 70.000 vooral IS-vrouwen en kinderen, maar ook heel wat mannen, is het kamp van al Hol het grootste gevangeniskamp van Syrië. Niemand mag er in of uit, al zijn er met de regelmaat van de klok groepjes die erin slagen te ontsnappen. VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers en cameraman Lennert Potums geraakten na lang aandringen binnen in het kamp, waar ook een 20-tal Belgische vrouwen en hun kinderen vast zitten.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Missie van VUB-team naar kampen met IS-kinderen loopt vertraging op

  Missie van VUB-team naar kampen met IS-kinderen loopt vertraging op

  De missie van een team van artsen en psychologen die hulp willen bieden in de Koerdische vluchtelingenkampen in het noordoosten van Syrië loopt vertraging op. Het team onder leiding van Gerrit Loots, professor psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel, krijgt momenteel nog geen toegang tot de kampen, waar ook Belgische IS-kinderen leven in erbarmelijke omstandigheden. Dat schrijft Het Nieuwsblad, en wordt bevestigd aan Belga.
 3. VN-rapport waarschuwt voor nieuwe acties van IS: "Nog dit jaar nieuwe golf van aanslagen”
  PREMIUM

  VN-rap­port waarschuwt voor nieuwe acties van IS: "Nog dit jaar nieuwe golf van aanslagen”

  Een VN-rapport over de islamitische terreurorganisatie IS waarschuwt dat de huidige 'pauze' in de lange reeks aanslagen slechts tijdelijk is. De auteurs rekenen op een nieuwe golf van aanslagen nog voor het eind van dit jaar. Ook in Europa. Paul Van Tigchelt, directeur van het Orgaan voor de Coördinatie en Analyse van de Dreiging (OCAD), nuanceert. Voor hem is er geen reden om het dreigingsniveau in ons land aan te passen.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre