photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Pentagon stelt "heropleving" van IS in Syrië vast

De terreurgroepering Islamitische Staat (IS) is aan een comeback bezig in Syrië, dat terwijl de Verenigde Staten hun troepen uit het land voor het grootste deel hebben teruggetrokken. Dat stelde een inspecteur-generaal van het Pentagon gisteren in een rapport.

10 reacties

 • MICHELINE GEVERS

  2 jaar geleden
  Volgens Trump was IS volledig verslagen. En na een telefoontje met Erdogan,besloot hij ,zonder overleg met zijn bondgenoten , zijn troepen terug te trekken. Nu roept hij al op hulp van zijn westerse bondgenoten.Hij dreigt de IS gevangenen vrij te laten als Europa zijn IS criminelen niet terug nemen. Hij heeft er een potje van gemaakt. Laat Amerika het nu maar oplossen. Het "stabiele genie"
 • Verstappen Martine

  2 jaar geleden
  De wereld is om zeep. We stevenen af op de vernietiging van de mensheid. Niet alleen Syrie, ook Korea met zijn raketten, India en Pakistan en ga zo maar door. We leven met een tijdbom.
 • kerim aksu

  2 jaar geleden
  De VS wilt daar gewoon niet weg en zoeken excuses voor er langer te blijven VS= İS islamischtise staat is een terreur organisatie die voor de VS werkt zo simpel is dat
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  En straks zullen al die Belgische kinderen die niet meer naar ons land mogen terug keren de wapens opnemen als kindsoldaat. Wat gaan we dan nog vertellen?
 • Frank Joos

  2 jaar geleden
  Wacht maar. STILTE voor de STORM.
 1. VTM NIEUWS confronteert Belgische Syriëstrijders met gruwel van IS: “Ik heb geen bloed aan mijn handen”
  Play

  VTM NIEUWS confron­teert Belgische Syriëstrij­ders met gruwel van IS: “Ik heb geen bloed aan mijn handen”

  VTM NIEUWS heeft nog twee Belgische IS-strijders kunnen spreken in een gevangenis in Syrië. Twee Belgen die voor het eerst voor de camera verschijnen: Annas Koundi uit Grimbergen en Adel Mezroui uit Kapellen. De laatste is zwaargewond aan de benen. Er loopt een kortgeding tegen de Belgische Staat om hem weg te halen uit Syrië om humanitaire redenen. Allebei willen ze terug naar het land dat ze als IS-strijder vervloekten.
 2. VN-rapport waarschuwt voor nieuwe acties van IS: "Nog dit jaar nieuwe golf van aanslagen”
  PREMIUM

  VN-rap­port waarschuwt voor nieuwe acties van IS: "Nog dit jaar nieuwe golf van aanslagen”

  Een VN-rapport over de islamitische terreurorganisatie IS waarschuwt dat de huidige 'pauze' in de lange reeks aanslagen slechts tijdelijk is. De auteurs rekenen op een nieuwe golf van aanslagen nog voor het eind van dit jaar. Ook in Europa. Paul Van Tigchelt, directeur van het Orgaan voor de Coördinatie en Analyse van de Dreiging (OCAD), nuanceert. Voor hem is er geen reden om het dreigingsniveau in ons land aan te passen.