Iraakse soldaten tonen de vlag van IS nadat ze een bastion van de terreurgroep in Mosoel hebben veroverd.
Volledig scherm
Iraakse soldaten tonen de vlag van IS nadat ze een bastion van de terreurgroep in Mosoel hebben veroverd. © EPA

"Nu IS op instorten staat, zijn teruggekeerde strijders gevaarlijker dan ooit"

UpdateVeertig tot vijftig procent van de buitenlandse terroristische strijders (ftf's) die vertrokken zijn naar Syrië en Irak, zijn volgens cijfers van de lidstaten van de Europese Unie inmiddels teruggekeerd. De op handen staande instorting van het territorium van IS, het zogenaamde kalifaat, zou een nieuwe golf op gang kunnen brengen van terugkeerders. "Een die gevaarlijker is dan de vorige."

 1. Belgische IS-strijder toont nieuwe wapens van terreurgroep in Mosoel: "Allah heeft ons middelen ter beschikking gesteld"
  Video

  Belgische IS-strij­der toont nieuwe wapens van terreur­groep in Mosoel: "Allah heeft ons middelen ter beschik­king gesteld"

  IS heeft gisteren een lange propagandavideo naar buiten gebracht vanuit het Iraakse Mosoel. De terreurgroep had die stad drie jaar in handen, maar staat er nu op het punt om verslagen te worden. In de video duikt een bekende Belgische IS'er op: Tarik Jadaoun uit Verviers, voor wie de Franse autoriteiten pas nog een opsporingsbericht hebben verspreid omdat hij teruggekeerd zou kunnen zijn om aanslagen te plegen.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.