Een Belgische vrouw in het Syrische kamp van Al-Roj
Volledig scherm
Een Belgische vrouw in het Syrische kamp van Al-Roj © VRT

Nog meer Belgische IS-vrouwen in Syrisch kamp: “Ik deel die ideologie niet, ik ben mijn man gevolgd”

VRT-journalist Rudi Vranckx ontmoette in een Syrisch vluchtelingenkamp twee Belgische IS-vrouwen, Bouchra en Tatiana uit Borgerhout, die hun mannen in 2013 volgden naar Syrië. Nu blijkt dat er nog veel meer Belgische vrouwen in verschillende kampen zitten. “Ik deel die ideologie niet, ik ben enkel mijn man gevolgd”, vertelt een Belgische vrouw aan Vranckx.

492 reacties

 • Rudy Milliau

  3 jaar geleden
  Spijt komt altijd te laat ,jullie hadden beter moeten weten ,jullie konden niet met onze waarden leven (behalve de sociale steun van onze belasting)en de kinderen zijn ook een mogelijk gevaar voor onze toekomst dank zij jullie andere waarden ,er is geen weg terug maar ik hoop voor jullie en de kinderen dat zij nog een waardig bestaan gaan hebben al wil ikzelf niet boeten voor wat jullie jezelf en de kinderen hebben aangedaan.
 • Elle Devee

  3 jaar geleden
  No way. Blijf maar ginder.
 • Phil Duncan

  3 jaar geleden
  Het paard van Troje staat ginder klaar , we moeten het enkel nog ophalen om onze samenleving heel naar de botten te helpen .
 • Jef Kroket

  3 jaar geleden
  Wat als IS daar nog de touwtjes in handen had? Waren die vrouwen dan ook geïnteresseerd om terug naar het Westen te komen, tuurlijk niet, de vrouwen zitten nu vast en zitten nu in het verliezende kamp, daarom...
 • van bogaert jeroen

  3 jaar geleden
  nee je bent niet welkom scheer je weg
 1. Advocaat verdedigt terughalen van Syriëstrijder, die “proefde van de zoetigheden van IS”

  Advocaat verdedigt terughalen van Syriëstrij­der, die “proefde van de zoetighe­den van IS”

  VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers kon in een gevangenis in Syrië onder andere met de Belgische IS-strijder Adel Mezroui spreken. De man uit Kapellen blijft duidelijk de ideologie van Islamitische Staat aanhangen, maar wil wel graag terugkeren naar ons land. Advocaat Abderrahim Lahlali helpt hem daarbij. Hij heeft in naam van Mezroui een kortgeding tegen de Belgische staat gestart om hem terug naar hier te halen. In de studio legt hij uit waarom hij dat een goed idee vindt.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel