Een Belgische vrouw in het Syrische kamp van Al-Roj
Volledig scherm
Een Belgische vrouw in het Syrische kamp van Al-Roj © VRT

Nog meer Belgische IS-vrouwen in Syrisch kamp: “Ik deel die ideologie niet, ik ben mijn man gevolgd”

VRT-journalist Rudi Vranckx ontmoette in een Syrisch vluchtelingenkamp twee Belgische IS-vrouwen, Bouchra en Tatiana uit Borgerhout, die hun mannen in 2013 volgden naar Syrië. Nu blijkt dat er nog veel meer Belgische vrouwen in verschillende kampen zitten. “Ik deel die ideologie niet, ik ben enkel mijn man gevolgd”, vertelt een Belgische vrouw aan Vranckx.

491 reacties

 • Rudy Milliau

  5 jaar geleden
  Spijt komt altijd te laat ,jullie hadden beter moeten weten ,jullie konden niet met onze waarden leven (behalve de sociale steun van onze belasting)en de kinderen zijn ook een mogelijk gevaar voor onze toekomst dank zij jullie andere waarden ,er is geen weg terug maar ik hoop voor jullie en de kinderen dat zij nog een waardig bestaan gaan hebben al wil ikzelf niet boeten voor wat jullie jezelf en de kinderen hebben aangedaan.
 • Elle Devee

  5 jaar geleden
  No way. Blijf maar ginder.
 • Phil Duncan

  5 jaar geleden
  Het paard van Troje staat ginder klaar , we moeten het enkel nog ophalen om onze samenleving heel naar de botten te helpen .
 • Bart Vermeulen

  5 jaar geleden
  Wat als IS daar nog de touwtjes in handen had? Waren die vrouwen dan ook geïnteresseerd om terug naar het Westen te komen, tuurlijk niet, de vrouwen zitten nu vast en zitten nu in het verliezende kamp, daarom...
 • van bogaert jeroen

  5 jaar geleden
  nee je bent niet welkom scheer je weg
 1. “Heb je dan geen gevoelens?”: vrouw die als seksslavin gebruikt werd door IS-strijder confronteert aanrander op tv
  Play

  “Heb je dan geen gevoelens?”: vrouw die als seksslavin gebruikt werd door IS-strij­der confron­teert aanrander op tv

  “Kijk me aan! Waarom heb je me dit aangedaan? Waarom?” Met die woorden heeft een vrouw die op haar 14de maandenlang verkracht werd door een IS-strijder, haar aanrander ter verantwoording geroepen op de Iraakse televisie. Op de beelden is te zien hoe de man – in gele overal en met zijn handen in boeien – geen enkele keer opkijkt tijdens de heftige confrontatie.