IS-kamp in Irak
Volledig scherm
IS-kamp in Irak © AP

IS-vlag wappert opnieuw in Bosnië

Veiligheidsdiensten vermoeden dat IS een strategisch bolwerk bouwt in Bosnië. Grote lappen grond worden er massaal opgekocht door prominente figuren uit het terreurnetwerk.

 1. Wie is 'sjeik Nasser', die de aanslagen in Parijs opeiste?
  Play
  Al-Qaida

  Wie is 'sjeik Nasser', die de aanslagen in Parijs opeiste?

  De VS hebben Nasser bin Ali al-Ansi, topman van al-Qaida, gedood in een droneaanval. Dat meldt de Amerikaanse informatiegroep SITE vandaag. In januari publiceerde De Morgen een portret van deze man dat u hieronder kan herlezen. *** Het was ene sjeik Nasser bin Ali al Ansi, die in een video de aanslagen van het broederpaar Kouachi op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo opeiste. Al Ansi, of 'sjeik Nasser', werpt zich almaar meer op als de spreekbuis van AQAP, al-Qaida op het Arabisch Schiereiland, een van de actiefste en gevaarlijkste filialen van al-Qaida. Wie is die man en hoe verdiende hij zijn sporen?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?