Door de regering gesteunde Iraakse rebellen onderzoeken de bomgordel die IS-militanten aan de puppy zouden hebben vastgebonden.
Volledig scherm
Door de regering gesteunde Iraakse rebellen onderzoeken de bomgordel die IS-militanten aan de puppy zouden hebben vastgebonden. © Kos

"IS maakt van hondjes telegeleide bommen"

Iraakse rebellen die strijd voeren tegen terreurorganisatie zouden een bom onschadelijk hebben gemaakt die aan een puppy was vastgebonden. De bom zat in vier petflessen. Aangenomen wordt dat het hondje door de frontlinie werd gestuurd, al is de authenticiteit van het filmpje vooralsnog niet bevestigd.

 1. Ex-gevangene Guantanamo kreeg miljoen pond van Britse staat. Nu heeft hij zich opgeblazen in Mosoel

  Ex-gevangene Guantanamo kreeg miljoen pond van Britse staat. Nu heeft hij zich opgeblazen in Mosoel

  Maandag pleegde een 50-jarige Brit in de Iraakse stad Mosoel een zelfmoordaanslag met een truck gevuld met explosieven. Jamal al-Harith zat twee jaar gevangen in Guantanomo. Na zijn vrijlating spande hij een rechtszaak aan tegen de Britse staat. Hij kreeg naar verluidt een miljoen pond (omgerekend 1,18 miljoen euro) compensatie. In 2014 ging hij naar Syrië en sloot zich aan bij IS met de gekende gevolgen. De zaak zorgt voor enorm veel ophef in het Verenigd Koninkrijk.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.