Photo News
Volledig scherm
© Photo News

IS executeert eigen strijders die geen zelfmoordaanslagen willen plegen

Islamitische StaatEen vooraanstaande leider van de Iraakse regeringsgezinde milities zegt te weten dat Islamitische Staat zijn eigen strijders executeert omdat ze geen zelfmoordaanslagen willen plegen. Dergelijke executies zouden zijn voltrokken in de provincie Salah ad-Din met Tikrit als hoofdstad.

61 reacties

 • Jos Teuwen

  5 jaar geleden
  En de laatste moet dan de hand aan zichzelf slaan!
 • Steve Van der Vekens

  5 jaar geleden
  Dit zal IS vast niet gepropageerd hebben bij het aanwerven van hun buitenlandse ‘soldaten.’
 • Jurgen Aerts

  5 jaar geleden
  Nog efkes en dan IS't gedaan .
 • Benny Lagae

  5 jaar geleden
  Goe begin
 • Geert Vaelen

  5 jaar geleden
  als ze geexecuteerd worden, kunnen ze ook geen zelfmoordmissies doen he. dus winnen ze niks maar maken zichzelf kapot door alle strijders zelf gewoon af te maken. Laat ze maar doen tot er geen enkele overblijft, dan is IS van de kaart geveegd.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. IS-leider noemt Belg als gesneuveld kopstuk

  IS-lei­der, voor het eerst in vijf jaar te zien op videobeel­den, noemt Belg als gesneuveld kopstuk

  Abu Bakr al-Baghdadi, leider van terreurorganisatie Islamitische Staat, is te zien op videobeelden die door Al-Furqan, het persagentschap van IS, gedeeld werden op de app Telegram. Het is van juli 2014 geleden dat al-Baghdadi op videobeelden te zien was. Vorige zomer publiceerde IS wel nog een speech van de leider. In de nieuwe toespraak noemt al-Baghdadi een Belg als één van de gesneuvelde kopstukken van de terreurgroep.
 3. VTM NIEUWS-journalist bij Belgische IS-vrouwen in grootste gevangeniskamp van Syrië
  Play

  VTM NIEUWS-journalist bij Belgische IS-vrou­wen in grootste gevangenis­kamp van Syrië

  Met meer dan 70.000 vooral IS-vrouwen en kinderen, maar ook heel wat mannen, is het kamp van al Hol het grootste gevangeniskamp van Syrië. Niemand mag er in of uit, al zijn er met de regelmaat van de klok groepjes die erin slagen te ontsnappen. VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers en cameraman Lennert Potums geraakten na lang aandringen binnen in het kamp, waar ook een 20-tal Belgische vrouwen en hun kinderen vast zitten.