Aboe Bakr al-Baghdadi in 2014.
Volledig scherm
Aboe Bakr al-Baghdadi in 2014. © afp

Informatie van gevangen genomen IS-luitenant cruciaal voor traceren al-Baghdadi

In hun lange zoektocht naar Aboe Bakr al-Baghdadi forceerden de Iraakse veiligheidsdiensten in februari 2018 eindelijk een doorbraak toen Ismael al-Ethawi, een van de vijf luitenanten van de gezochte IS-leider, hen informatie gaf over hoe de terroristenleider zo vaak wist te ontsnappen. Dat meldt Reuters op basis van twee functionarissen die voor de Iraakse inlichtingendienst werken.

4 reacties

 • Karel Martel

  2 jaar geleden
  Daar leggen ze dat krapuul op de rooster en doen hem de duimschroeven aan en dan maar draaien dan zie je hoe snel ze de waarheid uitschreeuwen. Hier wordt dat krapuul in de watten gelegd.
 • Karel Martel

  2 jaar geleden
  TRUMP heeft gelijk, hier smeken ze ook om naar Europa en zeker België terug te mogen keren en op het OCMW te mogen staan, en lopen hier die verstandige politiekers ook nog in.
 • Samuel Smausentich

  2 jaar geleden
  Laat u geen oor (van Van Gogh) aannaaien: eerst zien & dan geloven !
 • Rory Dull

  2 jaar geleden
  WE GOT'M....en nu? Er zal een volgende opstaan in dat hard core ultra-conservative fundamentalist jihad groep en weder terreur zaaien met mentaal zwakke beinvloedbare gebrainwashte gekken die losgeslagen rondlopen in westerse gemeenschappen
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.