getty
Volledig scherm
© getty

Exodus van IS-strijders in volle gang. Ze betalen smokkelaars grof geld om zwaarbewaakte grens met Turkije over te steken

Naarmate IS steeds meer terrein verliest, proberen honderden strijders met hun familie het oorlogsgebied te ontvluchten en letterlijk over te lopen naar de andere kant. Naar Turkije. En vandaar vervolgen ze hun weg naar het vaderland. Volgens de Britse krant 'The Guardian' betalen extremisten grof geld aan smokkelaars om hen over de grens te loodsen.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. 52 Syriëstrijders preventief opgesloten in Belgische gevangenissen
  Syriëstrijders

  52 Syriëstrij­ders preventief opgesloten in Belgische gevangenis­sen

  In ons land zitten er 112 mensen in de cel nadat ze naar het conflictgebied in Syrië zijn getrokken of omdat ze plannen hadden om naar Syrië te trekken. Dat blijkt uit cijfers die minister van Justitie Koen Geens heeft gegeven in antwoord op een schriftelijke vraag van Denis Ducarme (MR). Van de 112 zijn er 60 veroordeeld en zitten er 52 preventief opgesloten. Twee betrokkenen zitten in het buitenland in de cel.