Een beeld uit een IS-video waarin Jihadi John te zien is
Volledig scherm
Een beeld uit een IS-video waarin Jihadi John te zien is © EPA

Cameron na aanval op hart van IS: "Dood 'Jihadi John' nog niet zeker"

UpdateHet Amerikaanse leger heeft gisteren met een drone Jihadi John aangevallen. Het is nog onduidelijk wat het lot is van de Britse terrorist die verantwoordelijk is voor verschillende onthoofdingen door Islamitische Staat (IS). Brits premier David Cameron kan nog niet bevestigen dat de aanval succesvol was, maar spreekt wel van een "aanval op het hart van IS".

 1. IS eist zelfmoordaanslagen met zeker 37 doden in Beiroet op
  Update

  IS eist zelfmoord­aan­sla­gen met zeker 37 doden in Beiroet op

  Bij twee zelfmoordaanslagen in een dichtbevolkte voorstad van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn vandaag minstens 41 doden en 181 gewonden gevallen. Dat meldt het lokale Rode Kruis. De aanslagen deden zich deze namiddag voor in het handelscentrum in de dichtbevolkte zuidelijke wijk Burzj a-Baradzje van de hoofdstad, een bolwerk van de sjiitische beweging Hezbollah. De soennitische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de aanslagen inmiddels opgeëist.
 2. Duits leger waarschuwt voor zelfmoordterroristen van IS in Kaboel
  7

  Duits leger waarschuwt voor zelfmoord­ter­ro­ris­ten van IS in Kaboel

  Het Duitse leger waarschuwt voor een toenemend risico op aanslagen door terroristen van terreurgroep IS in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Het leger ontving signalen van Amerikaanse bronnen, maar ook uit eigen inlichtingen, dat steeds meer potentiële zelfmoordterroristen van IS “de stad binnensijpelen”, zei de inspecteur-generaal van de Duitse Bundeswehr, Eberhard Zorn, in Berlijn. De Amerikanen gaven daar vorige week al informatie over. “Het neemt nu toe.”
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Rusland zet IS-beul 'Jihadi John' bovenaan zijn hitlist

  Rusland zet IS-beul 'Jihadi John' bovenaan zijn hitlist

  Mocht Rusland Jihadi John te pakken krijgen, zou dat een propagandastunt van formaat zijn. Daarom heeft de Russische president Vladimir Poetin een absolute prioriteit gemaakt van de meest beruchte IS-strijder. Daarnaast staat ook IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi hoog op het 'verlanglijstje' van Poetin. Mocht Rusland erin slagen om de twee mannen te doden, of nog beter, gevangen te nemen, dan zou het doen wat de VS nooit kon. En dat zou een ware afgang zijn voor de Amerikanen.
 3. Missie van VUB-team naar kampen met IS-kinderen loopt vertraging op

  Missie van VUB-team naar kampen met IS-kinderen loopt vertraging op

  De missie van een team van artsen en psychologen die hulp willen bieden in de Koerdische vluchtelingenkampen in het noordoosten van Syrië loopt vertraging op. Het team onder leiding van Gerrit Loots, professor psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel, krijgt momenteel nog geen toegang tot de kampen, waar ook Belgische IS-kinderen leven in erbarmelijke omstandigheden. Dat schrijft Het Nieuwsblad, en wordt bevestigd aan Belga.