Bilal Al Marchohi, hier gefotografeerd na zijn gevangenneming in Syrië.
Volledig scherm
Bilal Al Marchohi, hier gefotografeerd na zijn gevangenneming in Syrië. © RV

"Belgische IS-strijder bekent gebruik van chemische wapens”

Het Iraakse gerecht heeft gisteren de bekentenis vrijgegeven van de terdoodveroordeelde Belgische IS-strijder Bilal Al Marchohi. Hij geeft toe dat de jihadistische groepering waartoe hij behoorde “chemische wapens en chloorgranaten heeft gebruikt”. Dat meldt de Koerdische nieuwssite Kurdistan 24.

8 reacties

 • Ludwig Vanden Boer

  2 jaar geleden
  Ik hoop echt dat wij behoren tot het crapuul van deze aardkloot zoals hier wordt aangehaald en dat de Belgische staat zich op geen enkele manier bemoeit met de rechtsgang in de soevereine staat Irak. Wie ginder wegblijft hoeft zich niet te onderwerpen aan de rechtsgang ginder. Wie wel naar ginder gaat weet waaraan hij begint en daar moeten wij ons geen zorgen over maken. Eigen schuld dikken bult.
 • Mohamed Kabbal

  2 jaar geleden
  @Yvan Lindekens: Irak is een soeverein land met rechtvaardige rechters die de situatie beter kennen en geen advocaten heeft die procedure fouten maniakaal zijn. Hij is daar opgepakt, heeft daar misdaad tegen de mensheid gepleegd. Dan is het niet meer dan normaal dat hij er berecht wordt volgens de wetten van dat soeverein land en hebben noch jij of ik of ieder ander land of staat iets in de pan te brokken.
 • Roger Broos

  2 jaar geleden
  Sommige partijen willen deze types terug naar België halen, op onze kosten en de rest van hun leven zullen ze ook wel op kosten van de belastingbetaler hier verblijven. Denk er op bij de volgende verkiezingen ...
 • michel De Blay

  2 jaar geleden
  @Jean-Marie Séneque. Voila zo is het. De 'rebellen' wisten maar al te goed dat door bv een ziekenhuis of school of markt met chemische wapens aan te vallen op het moment dat vliegtuigen van Assad overvlogen, de wereld de schuld bij hem zou leggen. En die stomerikken hier, trapten daarin.
 • Emile De Smedt

  2 jaar geleden
  Echt ontluisterend,hier geboren,gestudeerd en toch radicaal.Onze levenstijl kende hij maar toch als mogelijk intelectueel aangetrokken door middeleeuwse praktijken.Ook zo voor zijn vrouw.Een ontnuchtering voor de velen die zomaar deur openlaten.Zij laten niet hun zeden,gewoonten ginder maar laten het hier gedijen als voedingsbodem voor het radicalisme.