Vrouw met kind in een gevangenkamp van de Koerden in Syrië, waar ook Belgische IS'ers worden vastgehouden
Volledig scherm
PREMIUM
Vrouw met kind in een gevangenkamp van de Koerden in Syrië, waar ook Belgische IS'ers worden vastgehouden © Belga

België haalt voor het eerst volwassen IS’ers uit Syrië terug: 6 moeders en 10 kinderen geland in België

Er is weer een repatriëring van Belgen uit Syrië voltooid. Voor het eerst zijn daar ook volwassenen bij die deel uitmaakten van de Islamitische Staat (IS). Dat hebben Koerdische media gemeld. Onze redactie wist daarvan, maar hield zich aan de vraag van onze regering om dat voor de veiligheid van de operatie pas morgenochtend naar buiten te brengen — tot parlementslid Theo Francken (N-VA) er vanmiddag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken over begon. Het gaat over zes moeders met tien kinderen, zo hebben wij ter plekke vernomen, die ondertussen in België geland zijn.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Moordende Navy SEAL Edward Gallagher krijgt steun van Trump en zet zo Amerikaans leger op zijn kop
  PREMIUM

  Moordende Navy SEAL Edward Gallagher krijgt steun van Trump en zet zo Amerikaans leger op zijn kop

  Hij doodde een IS-strijder met een jachtmes, poseerde met diens lijk en zou een jong meisje zomaar door het hoofd hebben geschoten, de Navy SEAL Edward Gallagher (40) heeft heel wat oorlogsmisdaden op zijn kerfstok. Toch gaf de Amerikaanse president Donald Trump zijn minister van Defensie Mark Esper de opdracht Gallagher niet uit de elite-eenheid te ontslaan. Gallaghers overste Richard Spencer, de baas van de marine, werd ontslagen. Wie is de Navy SEAL die het Amerikaanse leger zo op zijn kop zet?