Trump deelde op Twitter antimoslimvideo's van Jayda Fransen, één van de leiders van het ultrarechtse Britain First.
Volledig scherm
Trump deelde op Twitter antimoslimvideo's van Jayda Fransen, één van de leiders van het ultrarechtse Britain First. © EPA, Facebook

Ultrarechtse Britse leidster smeekt Trump: "Zorg dat ik niet in cel vlieg"

TrumpJayda Fransen, een van de leiders van de extreemrechtse Britse partij Britain First, smeekt Trump tussenbeide te komen in haar rechtszaak wegens religieuze intimidatie en het gebruik van haattaal. Trump deelde eergisteren op Twitter antimoslimvideo's van Fransen, en dat leidde tot diplomatiek vuurwerk tussen de VS en Groot-Brittannië. "In naam van elke Britse burger en voor elke man en vrouw die voor vrije meningsuiting heeft gevochten en is gestorven, vraag ik uw hulp. Ik vraag u tussenbeide te komen zodat ik de cel niet invlieg", smeekt Fransen nu.

9 reacties

 • Paul Hunter

  4 jaar geleden
  Wat Jayda Fransen doet is niet haat prediken maar de realiteit weergeven en dat zint sommigen niet want dat zou betekenen dat hun reeds decennia gevoerde politiek in het ongelijk wordt gesteld.
 • Pete Schoonhuys

  4 jaar geleden
  Zij die vinden dat dit allemaal moet kunnen zijn dus ook pro Moslim- en andere godsdienstige haatpredikers. Allemaal in naam van jullie zo geroemde vrijheid van mening die niet voor iedereen opgaat?
 • robin verfaille

  4 jaar geleden
  Moedige en goedogend dame.
 • Roger Deprez

  4 jaar geleden
  Engeland wil een voorbeeld zijn op gebied van vrije mening, maar wat May nu doet is op zijn zachts uitgedrukt zeer merkwaardig,de beelden zijn wat ze zijn en mogen dan ook door iedereen gezien worden. Dit is in het nadeel van moslims en als het blanken zouden zijn was er waarschijnlijk geen enkel probleem met de beelden, maar dan was het even erg en iedereen is gelijk voor de wet.
 • Erik Ghilardi

  4 jaar geleden
  De realiteit is dat ze een Moslimgemeenschap continu terechtwijzen voor jarenlange verkrachting in een Britse stad. Hier zijn 10-tallen beschuldigden, maar niet veroordeeld. Dit kaarten ze continu aan, waardoor de stad ze nu vervolgt voor "pesten"