De grootste universitaire uitgeverij ter wereld slaat ook 'zwijn', 'worst', 'spek' en andere aan varkens gerelateerde woorden in de ban.
Volledig scherm
De grootste universitaire uitgeverij ter wereld slaat ook 'zwijn', 'worst', 'spek' en andere aan varkens gerelateerde woorden in de ban. © THINKSTOCK

Uitgeverij bant varkens uit kinderboeken om moslims niet te beledigen

CHARLIE HEBDO"Er kwam een varkentje met een lange snuit, en het verhaaltje was uit". Je zal het in de toekomst niet meer lezen in de kinderboeken van de Britse uitgeverij Oxford University Press. Ook 'zwijn', 'worst', 'spek' en andere aan varkens gerelateerde woorden worden in de ban geslagen. Dit om te vermijden dat moslims zich beledigd zouden voelen.

  1. Ultrarechtse Britse leidster smeekt Trump: "Zorg dat ik niet in cel vlieg"
    Trump

    Ultrarecht­se Britse leidster smeekt Trump: "Zorg dat ik niet in cel vlieg"

    Jayda Fransen, een van de leiders van de extreemrechtse Britse partij Britain First, smeekt Trump tussenbeide te komen in haar rechtszaak wegens religieuze intimidatie en het gebruik van haattaal. Trump deelde eergisteren op Twitter antimoslimvideo's van Fransen, en dat leidde tot diplomatiek vuurwerk tussen de VS en Groot-Brittannië. "In naam van elke Britse burger en voor elke man en vrouw die voor vrije meningsuiting heeft gevochten en is gestorven, vraag ik uw hulp. Ik vraag u tussenbeide te komen zodat ik de cel niet invlieg", smeekt Fransen nu.