In Irak kijken mannen bij het vallen van de avond vanaf de berg Azmir uit over Soeleimania. Boven op de berg is een plek waar de oorlog ver weg lijkt.
Volledig scherm
PREMIUM
In Irak kijken mannen bij het vallen van de avond vanaf de berg Azmir uit over Soeleimania. Boven op de berg is een plek waar de oorlog ver weg lijkt. © Hollandse Hoogte / Redux Pictures

Praten over atheïsme durven deze ex-moslims bijna niet, bang dat een gelovige het hoort of ziet

Nog altijd staat ongelovigen in sommige islamitische landen de doodstraf te wachten. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport Freedom for Thought dat het Humanistisch Verbond vandaag presenteert. 

14 reacties

 • isolde van den borre

  4 jaar geleden
  en dan zijn er nog, ook westerlingen, die deze godsdienst vergoeilijken! religies zijn vergif en te mijden als de pest; hopelijk gaan de ogen van velen ooit eens open. ikzelf heb geen godsdienst nodig om te weten wat het is om een goed mens te zijn. als je wijs bent en niemand iets aandoet wat jezelf niet zou willen overkomen, dan ben je al een eind op weg naar een goede wereld zonder al die moordlustige en angstverwekkende religies!
 • Kahraman Degisim

  4 jaar geleden
  Fredien, dus wanneer we vroeger iets deden en nu niet meer maar anderen doen dat nog wel dan moeten we daarover zwijgen want? Hypocriet kun je het niet noemen aangezien we het niet meer doen terwijl we anderen daarover aanspreken. Dan moeten we bv ook zwijgen over slavernij die nog doorgaat op sommige plekken in de wereld omdat wij daar ooit ook aan meededen. Of telt dat niet omdat dat de relevante tijdsgrens daar al is verstreken?
 • Fredien Van Havere

  4 jaar geleden
  dat was 60 jaar geleden ook reeds, dan had meneer pastoor ook alles te zeggen en ik kan ervan mee spreken want ik zat op het st jozef klein seminari in st niklaas daar werd men ook geindoctineerd tot en met, te vergelijken met een islamschool van nu dus zwijg maar hypocriete katholieken.
 • Kahraman Degisim

  4 jaar geleden
  Jammer dat door onmensen onder de moslims de goeden mee de harde gevolgen ondervinden. Ik snap dat ze hun geloof moeilijk kunnen loslaten maar ik vrees dat dat de enige oplossing is.
 • Peter Bosmans

  4 jaar geleden
  Deze mensen verdienen zeker om hier aziel te krijgen