De sultan van Brunei (rechts) is op staatsbezoek in Singapore. Samen met Singaporees president Tony Tan schouwt hij de erewacht.
Volledig scherm
De sultan van Brunei (rechts) is op staatsbezoek in Singapore. Samen met Singaporees president Tony Tan schouwt hij de erewacht. © AP

Invoering sharia in Brunei uitgesteld

Brunei, het kleine en rijke sultanaat op het eiland Borneo, heeft de invoering van de sharia, de islamitische wet, uitgesteld. Op de voor vandaag geplande invoering kwam kritiek vanuit de VN en mensenrechtenactivisten, maar ook, en dat is uitzonderlijk, vanuit eigen land.

 1. Ultrarechtse Britse leidster smeekt Trump: "Zorg dat ik niet in cel vlieg"
  Trump

  Ultrarecht­se Britse leidster smeekt Trump: "Zorg dat ik niet in cel vlieg"

  Jayda Fransen, een van de leiders van de extreemrechtse Britse partij Britain First, smeekt Trump tussenbeide te komen in haar rechtszaak wegens religieuze intimidatie en het gebruik van haattaal. Trump deelde eergisteren op Twitter antimoslimvideo's van Fransen, en dat leidde tot diplomatiek vuurwerk tussen de VS en Groot-Brittannië. "In naam van elke Britse burger en voor elke man en vrouw die voor vrije meningsuiting heeft gevochten en is gestorven, vraag ik uw hulp. Ik vraag u tussenbeide te komen zodat ik de cel niet invlieg", smeekt Fransen nu.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen