'Guerre de France' prijkt bovenaan op de website van de beweging AFO.
Volledig scherm
PREMIUM
'Guerre de France' prijkt bovenaan op de website van de beweging AFO. © RV

Extreemrechts ronselt terroristen tégen islam, ook in België

Het vaderland met eigen hand verdedigen tegen migranten en de islam. Dat is de roeping van een groeiend aantal militanten van extreemrechts. In Frankrijk zijn er zo tien opgepakt die al wapens en explosieven hadden bemachtigd — en op de forums waar zij hun rekruten zochten, zijn ook Belgen actief.

214 reacties

 • freddy depaepe

  3 jaar geleden
  en daarvoor moesten wij dus onze wapens inleveren, zo kunnen ze dus het land innemen zonder tegenstand
 • Maher Brack

  3 jaar geleden
  Leo je niet te graag voelen achter u scherm
 • Ad Pasad

  3 jaar geleden
  Zieke corrupte regeringen en leiders overal in de wereld. En op alle vlakken de gewone brave burger het slachtoffer van die onbekwame politici Het begint zich te wreken.... Mensen worden het beu. Een terecht..
 • Murat Durmaz

  3 jaar geleden
  Dat ze maar doen, de politiek zal natuurlijk van hoge torens blazen, als er dan toch iets gaat gebeuren, is dat de strijdtoneel dan in onze straten gaat zijn de onschuldigen de slachtoffer en de minderheden beschuldigd zullen worden, wie gaat daar het meeste van profiteren,...
 • Leo Duym

  3 jaar geleden
  Ik ben een VB'er, noem me maar gerust extreem rechts. Ik veroordeel alle vormen van geweld, tenzij het gaat over zelfverdediging wanneer je fysiek aangevallen wordt, wat trouwens wettelijk is. We moeten niet de islamieten, maar de islam bestrijden. In het haatboek dat Koran heet, staan 66 haatverzen, genoeg om de Koran onderuit te halen.
 1. "Ik zette baby's op de wereld om van hen moordenaars te maken": Britse IS-bruid vertelt waarom ze radicaliseerde
  IS

  "Ik zette baby's op de wereld om van hen moorde­naars te maken": Britse IS-bruid vertelt waarom ze radicali­seer­de

  Tania Georgelas was getrouwd met een van de leiders van terreurgroep Islamitische Staat. In een interview met 'The Atlantic' doet de 33-jarige vrouw uit de doeken waarom ze radicaliseerde, maar uiteindelijk toch wegvluchtte uit Syrië. "Ik zette kinderen op de wereld met maar één doel: ze moesten moslims en heilige strijders worden. Het was onze droom om een eigen lapje grond te hebben, een gezin te stichten en onze zonen op te leiden tot moordenaars voor de jihad." Nu woont de vrouw in Dallas, heeft ze een nieuwe relatie met een IT'er en bezoekt ze vaak een unitarische kerk. Maar de vraag blijft: valt ze wel te vertrouwen?