Bibliotheek Topkapi Paleis
Volledig scherm
© Bibliotheek Topkapi Paleis

Experts: "De Koran verbiedt het afbeelden van Mohammed helemaal niet"

IslamIn de islamitische kunst zijn afbeeldingen van Mohammed terug te vinden, ook al werden ze soms achteraf vervaagd. Toch beweren fanatici dat de profeet niet mag worden afgebeeld. Onterecht, menen experts want in de Koran of andere theologische geschriften is geen verbod terug te vinden. Alleen mag men zo'n plaatje niet gaan aanbidden.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Honderdduizenden op straat tegen Mohammed-cartoons
  Update

  Honderddui­zen­den op straat tegen Mohammed-car­toons

  Tienduizenden mensen zijn vandaag in de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny op straat gekomen tegen de publicatie van cartoons van de profeet Mohammed in het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo. In Afghanistan manifesteren enkele honderden mensen tegen de cartoons. In Gaza betoogden 200 radicale islamisten, die ermee dreigen wraak te nemen op de Fransen voor de cartoons. In Afghanistan en Gaza werden Franse vlaggen in brand gestoken.