De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en Ali Erbas, hoofd van het Turkse Directoraat voor Religieuze Aangelegenheden.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en Ali Erbas, hoofd van het Turkse Directoraat voor Religieuze Aangelegenheden. © REUTERS

Erdogan steunt Turkse clericus die stelt dat homoseksualiteit ziektes en verval veroorzaakt

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan sprak maandag zijn volle steun uit voor een vooraanstaande Turkse moslimgeestelijke, die eind vorige week voor ophef zorgde met zijn bewering dat homoseksualiteit “ziektes veroorzaakt en leidt tot het verval van deze generatie”.

2 reacties

  • Danny De paepe

    3 jaar geleden
    Niet iedereen moet jouw vriend zijn’ noch mort je allen graag zien. Doch hoe ver slaat dit mensenrechten, die hij toch niet wil erkennen, terug in de Turkse geschiedenis? Sterkte aan zij die zich gaan moeten verschuilen.
  • Gunter Verleyen

    3 jaar geleden
    Het zal eerder zijn: Het is een natuurlijk recht voor mensen om te spreken volgens de waarden waarin ze moeten geloven” zoals vroeger met onze katholieken, wie niet wilde geloven in hun verhaal werd uitgebannen want religie heeft aan een kleine kliek macht over anderen en die willen ze niet inleveren desnoods met verderfelijke middelen ingaand tegen hun eigen geloofsregels zoals bemin uw naaste, doodt niet enz. en eerlijk.. mensen doen in hun bed wat zij samen willen doen..