.
Volledig scherm
. © Reuters

Binnen deze geloofsgemeenschap mogen vrouwen maar één oog tonen

Eén oog. Meer mogen vrouwen in de regio Mzab in de Algerijnse Sahara niet tonen. De rest van hun lichaam is gehuld in een wit gewaad. De Mozabieten hebben een uniek islamitisch geloof: het Ibadisme. Het is een zeer strenge maar pacifistische stroming binnen de islam.

70 reacties

 • Noor Sheikh

  5 jaar geleden
  Er is ruimte genoeg op de wereld om jezelf te tonen hoe je zelf wilt . Natuurlijk zullen mensen meningsverschillen hebben. Ik vind dat iedereen zichzelf mag uiten hoe diegene wil. De ware Islam is helemaal voor het rechten van de vrouw en wordt ze gelijkgesteld aan de man. Ikzelf ben geen voorstander van zo'n conservatieve vormcvan Islam
 • Dirk Van der Weeën

  5 jaar geleden
  In het land der blinden is eenoog koning.
 • luc Vanessa

  5 jaar geleden
  nogmaals een bewijs dat religie alleen maar dient om mensen te onderdrukken ! god heeft niet de mens geschapen , maar de mens heeft god geschapen !
 • ERIK CORNELIS

  5 jaar geleden
  Iedere godsdienst onderdrukt vrouwen gelijkheid tussen man en vrouw bestaat er niet. Het ergste is dat men dit allemaal laat gebeuren en men die "culturen "ook hier faciliteiten biedt .Fluiten naar een vrouw is gasboete waar duwen ze ons naartoe.
 • Stefan Bauwens

  5 jaar geleden
  Maar waar staat dat allemaal in hemelsnaam opgeschreven?
 1. Turkse nationale munt lira in vrije val, Erdogan: "Ik zal als moslim blijven doen wat nodig is volgens de Islam”

  Turkse nationale munt lira in vrije val, Erdogan: "Ik zal als moslim blijven doen wat nodig is volgens de Islam”

  De Turkse lira daalt in een sneltempo aan waarde. Tegen de consensus van economen in blijft de Turkse centrale bank namelijk de rentevoet verlagen. Dat zorgt onder andere voor torenhoge voedselprijzen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is echter niet van plan van koers te veranderen. Zo had hij het volgens persagentschap Bloomberg in een reactie op tv over ‘nas’, een Arabisch woord dat in het Turks gebruikt wordt om te refereren naar de Islamitische leer.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.